Venstres Claus Wistoft forventer ikke flere manøvrer eller nye mellemregninger før lukketid.

Venstres Claus Wistoft forventer ikke flere manøvrer eller nye mellemregninger før lukketid.

Syddjurs:

Wistoft forventer ikke flere manøvrer før lukketid

Venstres Claus Wistoft har ingen planer om at kortslutte den seneste konstituering mellem SF, S og R med en sidste manøvre på vegne af den borgerlige fløj.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Venstres Claus Wistoft var borgmester i en uge i en konstituering med Socialdemokratiet og Det Konservative Folkeparti. Så kastede Det Radikale Venstres Carsten Bech et kødben ud foran Socialdemokratiets Jesper Mathiesen, som denne og mange andre socialdemokrater syntes så for indbydende ud. Det kom der en SF-S-R konstituering ud af med Jesper Mathiesen som det næste bud på en borgmester.
Den borgerlige fløj lagde så optimalt pres på Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre ved at tale varmt for en bred konstituering med SFs Kirstine Bille som mastermind ved bordenden.
Det pres betød, at S og R mandag aften kom til den erkendelse, at det var bedst at give Kirstine Bille borgmesterposten, hvis de ville undgå, at Bille løb over til de borgerlige for at lave konstitueringsaftale med dem.
Nu da de borgerlige så på den første dag i julemåneden føler, at de har fået en tom førjulekurv af Kirstine Bille, som modydelse for at presse hende ned i borgmesterstolen, er det meget nærliggende at stille spørgsmålet:
"Vil du Claus Wistoft forsøge dig med en sidste manøvre på vegne af de borgerlige, der kan få Det Radikale Venstres Carsten Bech til at springe over til jer?"
"Det tror jeg næppe. Vi har tidligere sagt, at det ikke bliver med vores gode vilje, at Carsten Bech fortsætter som formand i NTM ( Udvalget for Natur, Teknik og Miljø, red.) , fordi han ikke har fået has på bunken af byggeansøgninger, og det siger vi stadig."
"Hvad så med at få Ninna Thomsen og Jesper Mathiesen tilbage i folden?"
"Nej, det tror jeg heller ikke er en realistisk mulighed. De er jo allerede sprunget fra en aftale med os en gang. Vi må sikkert indstille os på en snæver SF-S-R konstituering, hvis det er det Kirstine Bille vil nu, selv om hun har sagt noget andet både før og efter valget."

Publiceret 01 December 2009 15:45