Claus Wistoft og den øvrige borgerlige fløj på ialt 13 mandater vil have tre udvalgsformandsposter og posten som 1. viceborgmester for at deltage i en bred konstituering med Kirstine Bille som borgmester.

Claus Wistoft og den øvrige borgerlige fløj på ialt 13 mandater vil have tre udvalgsformandsposter og posten som 1. viceborgmester for at deltage i en bred konstituering med Kirstine Bille som borgmester. "Ellers må hun klare opgaven selv," lyder det fra Venstres Claus Wistoft.

Syddjurs:

Klokkeklare borgerlige krav til Kirstine Bille

Den borgerlige side stiller krav om at få posten som 1. viceborgmester og tre udvalgsformandsposter for at deltage i en bred konstituering. Hvis det ikke bliver tilfældet, kører de borgerlige deres eget løb.

Af
Af Lars Norman Thomsen

"Vi bad Kirstine om at huske på, hvem der lige nu har sørget for, at hun er ny borgmester i Syddjurs, og derfor gjorde vi det klart for hende, at vi ikke bare vil spises af med at få dikteret to udvalgsformandsposter," siger Venstres Claus Wistoft efter dagens møde i Rønde mellem repræsentanter for "14-mandsgruppen", S-SF-R, og "13-mandsgruppen", V-K-DF-Borgerlisten.
Begge hold var mødt taltstærkt frem. De "14" mødte med Kirstine Bille, SF, Jesper Mathiesen og Ninna Thomsen, Socialdemokratiet, Carsten Bech og Morten Bang Sørensen, Det Radikale Venstre. De "13" stillede med følgende hold: Claus Wistoft og Jørgen Brøgger, Venstre, Tommy Bøgehøj og Steen Fris, Det Konservative Folkeparti og Jørgen Brøgger, Borgerlisten.

Havde forberedt Kirstine Bille

Ifølge Claus Wistoft kunne det ikke komme som nogen overraskelse for Kirstine Bille, at den borgerlige fløj nu højlydt vil tage sig betalt for reelt at have sikret hende borgmesterposten for næsen af socialdemokraten Jesper Mathiesen.
"I det her spil har vi været ærlige hele vejen og sagt til Jesper Mathiesen, at vi ikke har tillid til, at han kan lede en bred konstituering. Det har vi modsat sagt, at det har vi til, at Kirstine Bille vil kunne gøre, og hun har da også både under valgkampen og siden talt om behovet for en bred konstituering," siger Claus Wistoft, der har haft mange samtaler med Bille op til den seance, der mandag aften førte til, at Socialdemokratiet langt om længe opgav borgmesterkæden og gav den videre til SF'eren.
"I de samtaler har jeg gjort det klart for hende, at hvis vi skulle gå med i en bred konstituering, så ville vi have indflydelse, og når jeg siger vi, så taler jeg på vegne af hele den borgerlige fløj. Vi vil have formandsposterne i tre udvalg og posten som 1. viceborgmester," forklarer Claus Wistoft.
"Det vidste Kirstine Bille godt forud for dagens møde, men hun havde åbenbart ikke fortalt det til hverken Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre. Det var helt klart min fornemmelse, for de virkede overraskede og bemærkede, at Kirstine Bille ikke havde fortalt dem hele sandheden," siger Wistoft.

- Send os en liste

Nu har konstitueringsgruppen S, SF og R fået den at tygge på, og der er ikke på nuværende tidspunkt aftalt et nyt møde melem de "14" og de "13".
"Vi sagde til Kirstine Bille, at står det nuværende tilbud om to udvalgsformandspladser i Arbejdsmarkedsudvalget og i FI-udvalget ved magt, så har vi ikke mere at snakke om. Så kan hun bare sende os en liste til udfyldelse, så vil vi sætte vores navne på, men nogen bred konstituering får hun ikke, og det vil så stride imod, hvad hun har hele tiden har sagt, var målet for hende," påpeger Wistoft, der igen understreger, at den borgerlige fløj står sammen i dette magtspil.
"Vi mindede naturligvis også Kirstine Bille om på dagens møde, at hun har slået meget på, at det er nødvendigt at tale om kompetencer, når udvalgsformandsposter skal besættes. Her mener vi selv, at vi har de folk med de rette kompetencer til at bestride de udvalgsformandsposter, som vi beder om , og naturligvis har vi også en viceborgmester klar."

Publiceret 01 December 2009 14:36