Kirstine Bille står last og brast med Det Radikale Venstre og Socialdemokratiet og kan ikke opfylde de borgeliges krav til en bred konstituering.

Kirstine Bille står last og brast med Det Radikale Venstre og Socialdemokratiet og kan ikke opfylde de borgeliges krav til en bred konstituering.

Syddjurs:

Kirstine Bille vil ikke opfylde borgerlige krav

SFs borgmester havde helst set en bred konstituering, men hun står last og brast med S og Det Radikale Venstre om en konstitueringsaftale.

Af
Af Lars Norman Thomsen

SF borgmester Kirstine Bille afviser at opfylde kravene fra den borgerlige fløj om tre udvalgsformandsposter og tjansen som 1. viceborgmester.
"Jeg henholder mig først og fremmest til, at jeg har en aftale med Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre, og den er vi tre partier enige om," siger Kirstine Bille.
"Kan vi ikke få en bredre konstituering end med 14 mandater bag, så er det sådan det er. Der er ikke opbakning til at give "de 13" flere formandsposter end de to, som de er stillet i udsigt, og derfor er der ikke mere at snakke om."
Hun er ked af, at det ikke bliver den brede konstituering, som hun havde håbet, men siger også:
"Hvis vi var startet ud på valgnatten med at lave en S-SF-R-konstituering, som valget pegede på, så kunne "de 13" jo heller ikke have regnet med at få mere end to udvalgsformandsposter."

Aftalen holder

Efter de seneste ugers magtspil i Syddjurs, forventer en trods alt optimistisk Kirstine Bille, at aftalen mellem S, SF og R holder vand til det ny byråd mødes 7. december for at konstituere sig endeligt.
"Vi har jo godt nok mulighed for at flytte datoen, fordi vi først skal være på plads 15. december, men jo jeg er sikker på, at den sidste konstitueringsaftale holder hjem," siger Kirstine Bille.
Hun forventer hverken, at Det Radikale Venstres Carsten Bech eller Socialdemokraterne Ninna Thomsen og Jesper Mathiesen vil foretage en sen manøvre eller lade sig påvirke til at gøre det, hvis den borgerlige fløj skulle kaste en luns ud.
"Nej, overhovedet ikke, fordi vi nu står fast på en aftale, og jeg tror heller ikke, at den borgerlige side vil kun tilbyde dem noget mere og bedre end de er sikret med vores fælles aftale," siger SF borgmesteren, der vil se det som sin fornemste opgave i det nye byråd at skabe et godt samarbejdsklima.
"Når vi ikke kan få den brede konstituering, så vil jeg selvfølgelig gøre alt for, at vi får et godt samarbejdsklima i det nye byråd. Et er den brede konstituering, noget andet er et godt samarbejde på tværs af partier og lister, og det skal vi nok få efter nytår," lover hun.

Publiceret 01 December 2009 15:18