Naturperler samlet i bog om Nationalparken

Naturvejleder Morten D.D. Hansen fortæller 52 naturhistorier fra Nationalpark Mols Bjerge i julens bedste bud på en bog fra lokalområdet.

Af
Af Martin Schultz

Mens nogle private lodsejere stadig skumler over etableringen af Nationalpark Mols Bjerge, så forstår naturvejleder på Molslaboratoriet, Morten D.D. Hansen, godt hvorfor Molslandet er blevet udpeget til en af Danmarks første nationalparker.
"Molslandet er et fantastisk naturområde, som i høj grad fortjener prædikatet nationalpark," siger Morten D.D. Hansen og præsenterer læseren for 52 små naturoplevelser, som uge for uge følger årets gang på angivne lokaliteter indenfor Nationalparkens område.
Bogen blev udgivet i forbindelse med indvielsen af Nationalpark Mols Bjerge sidst i august, men den er ikke blevet markedsført særlig offensivt. Den står derfor i en julemåned, som er særdeles fattig på bøger med lokalt fokus, som det bedste bud på en julegave til den, der gerne vil læse om kultur, natur eller historie i Syddjurs.

Kendt som livlig formidler

Morten D.D. Hansen er kendt som en særdeles livlig formidler af plante- og dyreliv i Molslandet med udgangspunkt i sit virke siden 2001 på Naturhistorisk Museum og Molslaboratoriet. Intet insekt, sommerfugl, padde eller plante er for lille eller ubetydelig til at kunne blive det dramatiske omdrejningspunkt i en spændende fortælling om naturens gang i Nationalpark Mols Bjerge.
Og Morten D.D. Hansen deler gavmildt ud af sine oplevelser og fedter ikke med oplysninger om hvor og hvornår de små naturperler kan opleves, hvad enten det er et fugletræk, en paddevandring eller en flirt blandt elskovsbiller.

Lokal henvisning med kort

Hver naturhistorie er forsynet med en lille lokal henvisning med kort og en beskrivelse af lokaliteten, så læseren kan begive sig ud i naturen og blive klog på dyrespor, spraglede edderkopper eller supersjældne biller i kolortene på Mols.
For Morten D.D. Hansen er Nationalpark Mols Bjerge et skatkammer af naturoplevelser og er en gave til både borgerne i Syddjurs og gæster udefra.
Bogen Naturhistorier fra Nationalpark Mols Bjerge er udgivet af Naturhistorisk Museum, Århus, er på 120 sider med masser af illustrationer og koster 178 kr.
Bogen kan købes i boghandelen eller på nathistshop.dk

Publiceret 01 December 2009 13:51