Socialdemokratiets borgmesterkandidat Ninna Thomsen midt i flokken af socialdemokratiske kandidater, som vil være at finde på Torvet i Rønde, hvor partiets statsministerkandidat Helle Thorning-Schmidt vil være med til at uddele roser til vælgerne i en times tid.

Socialdemokratiets borgmesterkandidat Ninna Thomsen midt i flokken af socialdemokratiske kandidater, som vil være at finde på Torvet i Rønde, hvor partiets statsministerkandidat Helle Thorning-Schmidt vil være med til at uddele roser til vælgerne i en times tid.

To S'er på Torvet i Rønde

Når Socialdemokratiets borgmesterkandidat Ninna Thomsen deler roser ud sammen med partiformand Helle Thorning-Schmidt fredag 13. november på Torvet i Rønde, kan det være at får et par fif til, hvordan alliancen mellem S og SF på Christiansborg kan overføres til Syddjurs.

Af
Af Lars Norman Thomsen

At kommunalvalgets resultat også er en klar strømpil for de politiske fronter på Christiansborg kommer til udtryk hver dag, når ministre eller ledende folketingspolitikere bevæger sig ud i lokalområderne for at hjælpe de lokale kandidater i valgkampen.
Fredag 13. november får Socialdemokratiets borgmesterkandidat i Syddjurs, Ninna Thomsen, besøg af partiformand og statsministerkandidat Helle Thorning-Schmidt.
De to politikere vil være at finde på Torvet i Rønde ved Super Best i den sene middagsstund, hvor de deler roser ud til de omkringstående.
Socialdemokratiets kandidater vil også være synlige i gadebilledet i deres røde jakker hele eftermiddagen.
Ninna Thomsen var meget tidligt ude i valgkampen. Hendes valgkampsstrategi har været at møde vælgerne på gadeplan. Henden stemmen dørklokker skal kulminere med besøget af Helle Thorning-Schmidt.

Helle og Villy - Ninna og Kirstine

Måske kan Helle Thorning-Schmidt hviske Ninna Thomsen i øret, hvordan hun har formået at knytte SF tæt til Socialdemokratiet på Christiansborg. Så tæt at SF-partileder Villy Søvndal aldrig har stillet spørgsmålstegn ved, at Helle Thorning Schmidt er statsministerkandidat - også selv om, at de to partier nærmer sig hinanden i meningsmålingerne.
I Syddjurs er der ikke den samme hjertevarme mellem Ninna Thomsen og SFs borgmesterkandidat, Kirstine Bille. Begge stiller målrettet efter borgmesterposten, og det er også kommet til udtryk på flere vælgermøder, hvor de to tidligere Ebeltoft-politikere ivrigt har forsøgt at distancere sig fra hinanden.
Ninna Thomsen har konsekvent sagt "nok er nok", når spørgsmålet om fyringer i den kommunale administration for at få genoprettet Syddjurs økonomien har været et tema, medens Kirstine Bille meget "U-SF'sk" har sagt, at hensynet til den økonomiske genopretning er partiets øverste dagsordenspunkt.
"Der kan blive tale om fyringer, det kan vi ikke afvise, men det kan lige så vel være en direktør eller en afdelingschef, som det kan være folk på gulvet, som vil være i spil," har det flere gange lydt fra Kirstine Bille.
De to stærke lokale kvinder er meget klogere, når det sidste kryds er sat tirsdag 17. november, og de afgørende konstitueringsforhandlinger begynder på rådhuset i Ebeltoft. Valgresultatet kan gøre, at hjertevarmen lige pludselig indfinder sig i løbet af aftenen.

Publiceret 05 November 2009 12:43