Til fest med djævlen

De står i mørket og venter på at blive lukket ned i dybet til Halloweenfest i Juniorklubben i Rønde. I små grupper eller alene. De er der alle sammen. Dracula, djævleungerne, slagteren med bloddryppende hjerter, vampyrerne. Og den hovedløse mand.

Af
Af Kissen Møller Hansen

Porten dernede i dybet åbnes og ud kommer en kæmpe stor skrigende heks, med rådne tænder og filtret hår. Med hæs stemme hvæser hun: "Kom ind, kom ind!" Og ned ad trappen til kælderen strømmer det med udklædte børn.
Vi er til Halloweenfest i Juniorklubben i Rønde. 120 børn fra klubberne i Kolind, Thorsager, Feldballe, Mols, Ebeltoft og Rønde er inviteret.
Nu sker dét, de har glædet sig til i flere uger. "Jeg tror der ligger en slagtet ged derinde," siger August, inden han forsvinder ind i de dunkelt oplyste lokaler.
I gangen skal man passere en stor behåret edderkop og igennem dens sorte spind, inden man kommer ind i det store rum, hvor en mand sidder og spiller dystre toner på et orgel.
"Åh nej, Marie er død" siger en pige. Hun og veninden kigger ned i en hvid kiste, der står midt i rummet. Her ligger en smuk kvinde i hvid kjole, med udslået lyst hår. Helt stille. Pigerne kigger for at se, om der er nogen tegn i ansigtet på, at hun er levende. Lige så stille løfter kvinden hånden, og uden at de opdager det, tager hun fat om den ene piges ben. "Hjælp!" råber pigen. Og væk er hun.
To djævlepiger med røde blinkende horn i panden kommer løbende, på flugt fra en uhyggelig mand med hvidt ansigt og blod løbende ud af det ene øje. "Uuh, bare han ikke kommer efter os". De er lige ved at støde ind i et brudepar. Hun er helt i hvidt, og han har hovedet under armen. Et græskarhoved. "Han har tabt hovedet, fordi jeg er så smuk," siger bruden og skynder sig videre.

Heksefingre og fiskeøjne

I det ene hjørne af rummet står maden. Her er Andreas gået i gang med prøvesmagningen. Han står med en grøn "snotkage" i hånden og skal tage sig gevaldigt sammen for at putte den i munden. "Kom nu, ned med den," siger servitricen. Og han gør det. "Ad, hvor smager den dårligt."
Men han kommer alligevel igennem alle retterne, der blandt andet består af tørrede musehjerner, blævrende fiskeøjne og hvide orme, der snor sig i en skål. For hvis man prøver det hele, er belønningen røde popcorn og heksefingre. Og det er godt.
Hvis man tør, kan man få sig en ordentlig forskrækkelse, når man løfter låget på gryden. .For nede i gryden er der et levende menneskehoved. Men det er der ikke mange, der tør. Så det varer ikke længe før en radbrækket pædagog kravler ud under dugen.
I rummet ved siden af spilles der musik. "Bowler hele natten" med Johnson er i gang. Her er næsten tomt - og meget mørkt. Værelset er kun oplyst af en blå neonlampe. To piger danser med hinanden, og et enligt spøgelse sidder og ser på. Det blå lys gør ham selvlysende og meget, meget spøgelsesagtig.

Spåkonen taler sandt

Der er også et spådomsrum, og her sidder en rigtig spåkone, med grøn glaskugle, spraglet sjal, langt sort hår og store øreringe. Her er der trængsel, for hun kan virkelig spå.
Stine sætter sig i stolen, og spåkonen siger: "Danser du nogle gange foran spejlet?"
"Ja," siger Stine.
"Har du også tilmeldt dig til en konkurrence i dans?" "Ja," siger Stine igen. "Det har jeg, men jeg turde alligevel ikke." " Det var godt, for det ville ikke være gået så godt. Men næste gang, så vil det gå godt for dig."
Længere nede i rækken af børn siger Damen med Leen, som i virkeligheden hedder Mie, til veninderne: "Hun vidste, at Stine skulle til konkurrence, men ikke turde. Så hun er spåkone, og alt hvad hun siger, er sandt."
Lidt efter skal spåkonen tisse. Hun hedder i virkeligheden Sine, er studerende og kæreste med Christian, der er en af pædagogerne fra klubben. "Det er mærkeligt", siger hun. "Jeg kom næsten selv til at tro på det derinde."

Ar på huden

I et andet lokale er der mulighed for at få lavet sig nogle rigtig flotte flænger i huden, og det har Frida fra Thorsager og hendes to veninder benyttet sig af. De ligger på en lille rød ø i gangen, i to sammensatte Ikea sofaer, og med store "blodige" flænger på armene.
"Jeg har i virkeligheden et ar i forvejen," siger hun og viser et lille ar frem i panden. "Min far kom til at kaste en fjernbetjening i hovedet af mig, så jeg måtte syes. Men det var altså et uheld." tilføjer hun.
Der er masser af andre gyselige oplevelser på denne Halloweenaften. Men August synes alligevel, at pigehylene på toilettet er det mest uhyggelige. Det minder ham om Harry Potter.
"Hold kæft, hvor har det været en god aften," siger han og tager overtøjet på. Forældrene dukker op, og børnene siver ned mod de ventende biler. "Åh, nej, " udbryder August, da han kommer udenfor, "Det er fuldmåne. Så kommer Varulvene frem!"

Publiceret 03 November 2009 14:15