Ingen bank til hundefrisør

Ingen banker og sparekasser i Hornslet og Auning ville låne 60.000 kroner til iværksætter, så derfor startede hun Djurslands Hundesalon på privatadressen.

Af
Af Mogens Greve

Afvisende pengeinstitutter fik i foråret Maria Nielsen til at opgive at lave hundesalon i Hornslet eller Auning, og i stedet for åbnede hun i juni måned Djurslands Hundesalon på privatadressen mellem Syvveje og Øster Alling.

Samtlige pengeinstitutter

På nær et enkelt besøgte Maria Nielsen i foråret samtlige pengeinstitutter i Hornslet og Auning for at låne 60.000 kroner til leje og etablering af hundesalon samt indkøb af diverse værktøj.
Hun besøgte også pengeinstitutter i Rønde og Løgten.
Med sig havde hun en forretningsplan udarbejdet i samarbejde med revisor Lars Mathiasen, Dynamoen i Randers.

Afslag

"Jeg fik afslag alle steder, og på nær i Søby Sparekasse gik man slet ikke ind og kiggede på min sag men sagde bare nej," fortæller Maria Nielsen.
"Søby Sparekasse foreslog dog en alternativ mulighed, som jeg på det tidspunkt valgte at takke nej til."
Stædig som hun er, startede Maria Nielsen Djurslands Hundesalon på privatadressen, og nu vil hun bruge et halvt års tid på at spare penge op, så hun ikke behøver at gå i banken, når hun skal finde et egnet lokale.
"Jeg har kig på både Hornslet og Auning og ender nok der, hvor jeg kan leje det bedste lokale."

Lokale pengeinstitutter

Lokalavisen har snakket med nogle af pengeinstitutterne som samstemmende siger, at de altid foretager en seriøs vurdering af hver enkelt låneansøger. ”Vi har ikke en kreditpolitik som afviser iværksættere,” siger direktør i Søby Sparekasse, Ole Andreasen. ”Er der tale om et seriøst projekt, går vi altid ind i sagen og foretager en seriøs vurdering.” ”Jeg er ked af det, hvis nogen får indtryk af en afvisende holdning i Djurslands Bank,” siger chef i bankens Hornslet-afdeling, Gitte Michaelsen. ”Vi har ingen retningslinier om at afvise iværksættere, og vi vurderer altid hver enkelt ansøger. Vi kigger faktisk mere på selve projektet end på beløbet, da det for os ikke kun handler om at låne penge ud, men også om at være en seriøs sparringspartner og rådgiver.” ”Nordea har ikke ændret udlånspolitik, og vi vil fortsat gerne låne penge ud - også til nye kunder,” siger bankdirektør i Nordea Hornslet, Bente Johansen, som også fortæller, at banken ikke har en politik om tilbageholdenhed i forhold til iværksættere. ”Hvis man ikke har sparet op, siger vi dog, ligesom for to år siden, nej.”

Publiceret 01 November 2009 07:30