Debat Norddjurs:

Juletræet på Torvet i Grenaa er ægte dansk børnekultur

Af
Af Henrik Holmsted Pedersen

Robstrupvej 21

Grenaa

Sig mig engang – hvad er det dog der går galt oppe i politikernes hoveder her i Norddjurs? Flere generationers Grenaa borgere har trofast igennem årene, sammen med deres børn troppet op omkring Torvets Juletræ når det tændes.

Mine egne børn har med stor glæde år efter år set frem til at træet skulle tændes – ser i - det er nemlig ægte dansk børnekultur! Alt det der Afrika tam tam, og jeg ved snart ikke hvad – ja her kan politikerne altid finde økonomiske midler – for det er jo ægte dansk voksenkultur som alle lefler for!

Vil Byrådet virkelig synke så dybt, som til at undlade at sponsorere et simpelt juletræ? Vær dog et forbillede for børnekulturen frem for voksenkulturen, vi voksne kan selv betale hvad vi finder er sjovt – den kultur vi giver børnene burde i stedet være gratis – men som i snart alle andre sammenhænge her i Norddjurs kan børnene få lov til at sejle i egen sø!
Politikerne vil styrke erhvervslivet, det siger de alle. Tror politikerne at erhvervslivet er glade for juletræsafviklingen? I er slet ikke spor bange for at borgerne drager til Randers eller Århus og lægger julehandelen der?
Er vi virkelig alle gået hen og blevet til "landsbytosser" i harmoniseringens navn?

Publiceret 23 October 2009 15:29