Debat Syddjurs:

Unge på kontanthjælp

Efter at have læst artiklen om de mange unge på kontanthjælp forstår jeg, at der skal gøres noget for at man kan komme videre med at finde et arbejde eller begynde en uddannelse. Jeg sidder i samme situation og har gjort det længe.

Af
Af Katrine Andersen

Ryomgård

"I foråret besluttede jeg mig for at komme i gang med en uddannelse som pædagog. Dette krævede dog at jeg skulle have et år på VUC for at kunne kvalificere mig til at komme videre på pædagogseminariet. Dette krævede et deltagergebyr på 2800 kr, penge som jeg ikke kunne betale selv af min kontanthjælp. Der bliver skrevet en ansøgning til Syddjurs Kommune om et lån til at få mig ud af systemet og videre i livet med en uddannelse som "garanti" vil sikre arbejde i fremtiden.
Dette afslår kommunen efter lang tids behandling. Som tiden og økonomien er på nuværende tidspunkt, er der ikke mange virksomheder der hyrer ufaglærte unge, og det er synd, da det er meget svært at få pengene til at slå til på en kontanthjælp. Så jeg syntes at kommunerne og regeringen skal lave deres love om, så vi andre har en chance for at komme videre og hurtigere ud i livet."

Publiceret 22 October 2009 11:00