Dobbelt op. Ford Fiesta er højdespringer i september og indtager nu både titlen som den mest solgte bil i sensommermåneden og i 2009 frem til nu.

Dobbelt op. Ford Fiesta er højdespringer i september og indtager nu både titlen som den mest solgte bil i sensommermåneden og i 2009 frem til nu.

Bilsalget i fortsat bedring

Salget af nye biler i september er 19 procent under sidste år ved samme tid, men tendensen er positiv. Ford Fiesta højdespringer på top 20

Af
Af Jens Overgaard

Set fra helikopter-perspektiv ligger salget af personbiler i september stadig kraftigt under samme måned i fjor, nemlig godt 19 procent. Men takterne er dog gode. I august var det nemlig en tredjedel lavere end samme måned i 2008, mens bunden tidligere har været gået helt ud af markedet. Derfor er det med de lettere positive briller, De Danske Bilimportører ser tallene. "Et fald på 19 procent er naturligvis altid voldsomt, men der er ikke tvivl om, at vi faldet til trods, oplever en bedring i markedet. Salget har udviklet sig i den rigtige retning i flere måneder, og næsten 10.000 solgte biler i september er historisk set ganske fornuftigt. Det er klart noget, der er med til at underbygge, at vi er på vej mod en normalisering," mener Tejs Laustsen Jensen, chefkonsulent hos De Danske Bilimportører. Han forventer samtidig, at vi i de kommende måneder fortsat vil opleve en positiv udvikling. "Udviklingen i bilsalget afhænger naturligvis meget af den generelle økonomiske situation, men overordnet ser vi forsigtigt – men positivt – på udviklingen i de kommende måneder. Nye modeller, der kører langt på literen, vil sammen med et fortsat højt transportbehov være med til at underbygge den normalisering af markedet, som vi har set i de seneste måneder," siger Tejs Laustsen Jensen.

Fiesta i dobbelt top

Hvis vi ser på top 20, indtager Ford Fiesta overraskende 1. pladsen, efter slet ikke at have været på listen i august. Den velkørende Ford efterfølges af Suzuki Splash, som blev introduceret i fjor. Med den lille Alto med i toppen er Suzuki således massivt repræsenteret i statistikken. Den viser også, at firmabilsalget står for døren. Således ligger Ford Mondeo højt, mens modeller som Skoda Octavia, Nissan Qashqai, Toyota Avensis og BMW3 også er på listen. Årets Bil 2010, den nye VW Polo, viser sig nu også på listen for første gang. Sammenlagt over årets ni første måneder er det Ford Fiesta, som sidder på tronen som den mest solgte. Ifølge Lene Dahlquist, der er informationschef hos den danske Ford-importør, kan der være flere årsager til, at Fiesta nu for alvor rykker igen, herunder demo-flåder, der bliver solgt og gode leasing-tilbud. Det er ikke kun sparegrisen, Fiesta Econetic, der er efterspurgt, men salget er fordelt over hele programmet, oplyser Lene Dahlquist.

Publiceret 22 October 2009 03:00