Forside på Lokalavisen.dk, - sitet, som er blevet hædret med guldprisen for årets bedste lokale nyhedshistorie.

Forside på Lokalavisen.dk, - sitet, som er blevet hædret med guldprisen for årets bedste lokale nyhedshistorie.

Lokalavisen.dk vinder guld-pris for bedste lokale nyheds-artikler

Først hæder som det hurtigst voksende netmedie i Danmark og nu guld.-pris for bedste nyhedsjournalistik

Af
Kim Belmark

Kim Belmark

Det regner med hædersbevisninger til Lokalavisen.dk - den netavis, du læser nyheder på lige nu.

For en uge siden udnævnte Foreningen af Danske Internet-medier Lokalavisen.dk til at være Danmarks hurtigst voksende net-site - med mere end 100.000 brugere - med en vækst på 285 procent i løbet af det seneste år.

Og onsdag aften kvitterede Foreningen for de danske lokale ugeaviser med at uddele en guld-pris til Lokalavisen.dk for årets bedste lokale nyhedshistorie.

Det var Lokalavisen.dk's kamphunde-dækning, der vandt guld som bedste lokale nyhedshistorie - fra det første lokale og brutale overfald til landsdækkende debat og Folketings-forslag til lovgivning.

Uddelingen af prisen fandt sted på ugeavisernes efterårsseminar i Odense og repræsentanten for dommerkomiteen sagde følgende i sin motivation:

"... Og så når vi frem til guldet – og her var der ingen tvivl i dommerkomiteen. Vi har valgt en historie, som opfylder alle klassiske kriterier for en god nyhedshistorie og som tilmed benytter sig af alle de medie-platforme, der i dag er til rådighed – både print, net, web-tv og kommentarer på nettet.

En historie, hvor Lokalavisen.dk har været med fra de første brutale overfald, og har holdt fast hele vejen – og fået en masse citater i landsdækkende medier.

Og hvor der er brugt alle typer af journalistik – blandt andet et web-tv-indslag, hvor en hundeejer får udleveret sin kamphund, efter at den har været interneret af politiet i en måned.

Dommerkomiteen konstaterer, at der er tale om et godt og grundigt stykke arbejde om et emne med stor relevans, og hvor avisen med sin vedholdenhed har demonstreret avisens betydning for læserne og lokalsamfundet."

Lokalavisen.dk er moder-site for 20 lokale papir- og netaviser i Nordsjælland, Storkøbenhavn og Østjylland - bl.a. Hillerød Posten, Det Grønne Område, Roskilde Avis, Albertslund Posten, Villabyerne og Lokalavisen Århus.

Publiceret 21 October 2009 22:01