Rougsøskolen varmer op til læse- og løbe-båndet ved hjælp af bannere på skolens facade.

Rougsøskolen varmer op til læse- og løbe-båndet ved hjælp af bannere på skolens facade.

Læse- og løbebånd på Rougsøskolen

Efter et veloverstået jubilæum kaster Rougsøskolen i Ørsted sig ud i det næste store projekt, nemlig læse- og løbebånd.

Af
Af Anette Bonde

Rougsøskolen indfører nu læse- og løbe-bånd i skemaet. Det betyder, at alle elever får en lidt længere skoledag, og hver dag starter med et 20 minutters modul, hvor eleverne skal læse selvstændigt. Læsestof aftales i forvejen med klassens lærere.
Efter læsemodulet gennemføres så 1. almindelige lektion, hvorefter der bliver et kvarters modul, hvor eleverne skal ud og løbe en tur . Denne afsluttes med et stykke frugt for de elever, der er med i skolens frugtordning.
"Efter denne forfriskende motion er vi så klar til at tage fat på resten af dagens skema", fortæller skoleinspektør Henning Hansen.
Hensigten med de faste læse- og løbetider er at styrke læseindlæringen gennem den daglige træning. Samtidig vil man gavne udbyttet af undervisningen generelt ved at give eleverne mulighed for at være mere fysisk aktive.

Starter mandag

På mandag 26. oktober skydes projektet i gang med et særligt arrangement, hvor skolen får besøg af tre sportsfolk, som vil klippe startsnoren over og løbe sammen med eleverne på den første tur. De tre sportsfolk er Katrine Toft Væsel,æ Skive, der er dansk mester på 800 meter, Brian Skårup, Ørsted, tidligere landsholdspiller i fodbold, og Jannie Mikkelsen, Ørsted, håndboldspiller i Rougsø KFUM 3. division.

Publiceret 21 October 2009 12:54