Formand for 3D business Niels Ole Svith fortæller, at der nu er plads til nye unge it-iværksættere i 3D business i Grenaa.

Formand for 3D business Niels Ole Svith fortæller, at der nu er plads til nye unge it-iværksættere i 3D business i Grenaa.

Nye muligheder for støtte til unge it-iværksættere i Norddjurs

Hvis man er ung og ønsker at etablere it-virksomhed i Grenaa kan man lige nu gøre sig håb om at få plads i iværksætterklyngen 3D business i Grenaa.

Af
Af Anette Bonde

Iværksætterklyngen 3D business i Grenaa er nu klar til at optage flere nye it-virksomheder i klyngen. Det kan man benytte sig af, hvis man er ung iværksætter og ønsker at etablere en it-virksomhed i Grenaa.
At 3D business nu har ressourcer til at optage og støtte flere nye it-iværksættere skyldes, at de tre it-virksomheder, som kom med fra starten sidste år, er ved at have fået fodfæste.
Niels Ole Svit, formand for 3D business, fortæller at de første iværksættere i klyngen er unge, som har taget uddannelse på 3D-College Denmark eller IT-College Denmark.
"Men nu vil vi også gerne indbyde andre unge, som kunne tænke sig at etablere egen it-virksomhed i Grenaa."

En samlet pakke

3D business tilbyder en samlet pakke bestående af lokaler, kontorfaciliteter samt rådgivning og vejledning til unge it-iværksættere. Det hele er organiseret af foreningen 3D business, som i sin bestyrelse har både erfarne erhvervsfolk, advokat, bankmand og uddannelsesfolk. Foreningen har også tilknyttet en virksomhedskonsulent, som kan hjælpe med etablering af egen virksomhed samt med markedsføring og salgsarbejdet.
Iværksætterne kan på denne måde få vejledning om både virksomhedsudvikling, økonomi, jura og markedsføring m.v.

Beskeden husleje

De unge iværksættere skal i de første to år betale en beskeden husleje på 500 kroner om måneden pr. arbejdsplads, medens rådgivning og vejledning er gratis.
Efter de første par år i 3D business´ lokaler er det meningen, at virksomhederne efterhånden skal flytte til egne lokaler i området, men dog således, at de fortsat er en del af klyngen.
"Vi mener, at denne model til udvikling af nye virksomheder er helt unik. De unge iværksættere kommer med vildskab, mod og gode idéer medens 3D business tilbyder overblik, erfaring og virksomhedsrådgivning. På denne måde kan det hele gå op i en højere enhed", siger Niels Ole Svit.

Sponsorer

Ud over, at der er erhvervsfolk, som gratis yder vejledning og bestyrelsesarbejde, har 3D business også en række sponsorer, som yder økonomisk støtte til udvikling af projektet.
Hovedsponsor er Djurslands Bank og flere lokale virksomheder bidrager enten som erhvervssponsorer eller som medlemmer af foreningen 3D business.

Fakta om 3D business Foreningen 3D business er en paraplyorganisation, der har til formål at støtte udviklingen af en iværksætter-klynge på Grenaa Havn. Foreningen er stiftet september 2008. Det er foreningens vision · at der i antal etableres flere end 10 it-virksomheder i klyngen over de næste to-tre år · at projektet medvirker til profilering af Djursland og Djurslands Erhvervsskoler som stedet med særlige spidskompetencer på 3D området · at iværksætterne kan være inspirerende samarbejdspartnere for andre på Djursland og derved medvirker til videreudvikling af erhvervslivet på Djursland Potentielle it-iværksættere søger optagelse i foreningen og skal godkendes af foreningens bestyrelse før optagelse. Foreningen støtter iværksætterne med rådgivning, markedsføring, kundekontakter o.l. it-virksomhederne i klyngen kan markedsføre sig som medlem af 3D business, og opnår derved større troværdighed Ud over iværksætterne kan som medlemmer af foreningen optages enkeltpersoner og virksomheder, der ønsker at støtte projektet. Økonomi til drift og udvikling af projektet opnås ved privat finansiering i form af sponsorstøtte fra private og offentlige virksomheder. Djurslands Bank samarbejder med 3D business som hovedsponsor. Foreningens bestyrelse har følgende medlemmer: Formand, Niels Ole Svit (formand for 3dCollege Denmark), Næstformand, Lars Møller Kristensen (Vicedirektør Djurslands Bank), Ole Husum (Advokat, Ret og Råd Djursland), Mikkel F. Jensen (Iværksætterkonsulent, Djurslands Erhvervsskoler), Jacob Honoré (CEO, ZAXIS, København), Mads Eriksen (it-iværksætter, 3DUnlimited) og Konsulent for foreningen, Palle Erik Rasmussen (pr-development).

Publiceret 15 October 2009 10:00