Deltagerne i Diabetesforeningens motivationsgrupper inspirerer hinanden og får også hjælp af en instruktør til at holde stilen med motion og sund mad.

Deltagerne i Diabetesforeningens motivationsgrupper inspirerer hinanden og får også hjælp af en instruktør til at holde stilen med motion og sund mad.

Ny motivationsgruppe for type 2-diabetikere i Norddjurs

Diabetesforeningen opretter motivationsgrupper med instruktør, hvor diabetikere inspirerer hinanden til at få motion og spise rigtigt.

Af
Af Anette Bonde

I Norddjurs er en ny motivationsgruppe på vej for type 2-diabetikere. Ella Rasmussen er instruktør for en gruppe, der oprettes i Trustrup. Gruppen mødes hver lørdag fra klokken 10 til 13.30 på Toubroskolen, og første gang er lørdag 24. oktober.
"Vi vil trave ture, lave gymnastik, spille bold eller svømme alt efter hvilken form for motion gruppen bliver enig om. Måske aftaler vi at lave mad og spise sammen tre-fire gange henover forløbet eller hver gang - alt efter, hvad deltagerne forventer", siger Ella Rasmussen.

Alt at vinde

Type 2-diabetes er en sygdom, hvor man selv har stor indflydelse på, hvordan sygdommen udvikler sig. Udover at følge lægens eller diabetesambulatoriets forskrifter, er det nemlig muligt at undgå eller udskyde følgesygdommene ved hjælp af livsstilsændringer.
Derfor er der alt at vinde, når type 2-diabetikere beslutter sig for at gøre noget aktivt. Ved at få en dagligdag, hvor det er naturligt at spise sundt og bevæge sig, så man får rørt alle sine muskler flere gange om ugen, vil de fleste opleve, at de både får det bedre og bliver gladere.
Det kan Mmtivationsgrupperne hjælpe med. Erfaringsudveksling og den støtte man kan få af mennesker, der har de samme problemer som en selv, er noget af det, tidligere deltagere i motivationsgrupperne har sat stor pris på.
Gruppen består typisk af otte-ti personer. Instruktøren har deltaget i et kursus om fysisk aktivitet, egenkontrol, sund mad og rygnings indflydelse på sygdommen. Instruktøren er selv diabetiker eller pårørende til en diabetiker.

Publiceret 15 October 2009 14:00