Kandidater til kommunalvalget er med til at få folk på gaden 8. november og samle ind til Dansk Flygtningehjælp.

Kandidater til kommunalvalget er med til at få folk på gaden 8. november og samle ind til Dansk Flygtningehjælp.

Kandidater hjælper Dansk Flygtningehjælp over telefonen

Kandidater til kommunalvalget i Norddjurs sætter sig til telefonen for at hverve indsamlere til Dansk Flygtningehjælps landsindsamling.

Af
Af Anette Bonde

Søndag 25. oktober mødes kandidater til efterårets kommunalvalg i Norddjurs for at  få flere folk på gaden og samle ind til Dansk Flygtningehjælps landsindsamling søndag 8. november.
"Kandidater ringer indsamlere" er navnet på det landsdækkende hvervearrangement, som søndag 25. oktober vil samle kommunalpolitikere rundt omkring i hele landet. De vil mødes for at ringe til deres netværk og opfordre kolleger, familie, venner og bekendte til at skaffe indsamlere til Dansk Flygtningehjælps landsindsamling.
I Norddjurs er det blandt andet Jan Pedersen, Hans Erik Husum, Benny Hammer og Mads Nikolaisen - alle kandiderer de til borgmesterposten - som deltager i arrangementet.
"Det er fantastisk at opleve så stor en støtte fra de opstillede kandidater. Vi er stolte af at vores lokale politikere fra Norddjurs støtter op om projektet, og at vi kan være med til at hjælpe", siger Tommy Glindvad, den lokale koordinator for landsindsamlingen i Grenaa/Norddjurs. Han er i øvrigt selv kandidat til kommunalvalget for Socialdemokraterne.

Fokus på flygtningekvinder

Dansk Flygtningehjælp sætter i år fokus på flygtningekvinder. Kvinderne er ofte det stærkeste kort i nødhjælpsarbejdet, fordi de sørger for, at den hjælp, som de modtager, kommer hele familien til gode.
Dansk Flygtningehjælp uddeler blandt andet såsæd og redskaber og sørger for uddannelse, så kvinderne kan starte et landbrug og derved skaffe mad på bordet og et mindre overskud, som kan sikre deres børns skolegang.
Tommy Glindvad appellerer også til andre end kommunalvalgskandidaterne. Alle kan være med til at hjælpe verdens flygtningekvinder og deres familier ved at samle ind.
"På bare to timer kan du som indsamler få cirka 1000 kroner i indsamlingsbøssen, og for de penge kan Dansk Flygtningehjælp blandt andet sørge for rent drikkevand til 500 flygtninge i en måned."

Publiceret 15 October 2009 12:57