Akut ambulance skal holde i Tirstrup og ikke i Kolind

Falck vil endnu ikke bekræfte, at den akut ambulance som var planlagt til at have fast base i Kolind fra 1. december 2009 i stedet flytter til lokaler i området ved lufthavnen.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Lokalavisen/Adresseavisen erfarer, at Falck kun er en underskrift på en lejeaftale fra at kunne bekræfte, at den fremtidige akut ambulance får Tirstrup og ikke Kolind som fast tilholdssted, når amvulancen ikke er ude at køre.
Ambulancechef Poul Erik Therkelsen, Falck, bekræfter, at det enten bliver Kolind eller Tirstrup, som får akut ambulancen.
"Region Midtjylland har nikket ja til, at vi kan placere ambulancen i enten Kolind eller Tirstrup, men jeg kan ikke fortælle ret meget mere. Jeg vil dog gerne sige, at vi er meget tæt på at kunne melde endeligt ud," siger Poul Erik Therkelsen.
Han forventer, at der kommer en afgørelse en af de nærmeste dage, men vil ikke bekræfte, at det bliver Tirstrup, fordi lokationen i Kolind ikke er stor nok til at huse ambulancen.
Et godt bud er, at ambulancen får fast base ved den gamle lufthavnsterminal.
Om det bliver Tirstrup eller Kolind får ikke betydning for den service, som Falck skal yde borgerne i det gamle Midtdjurs-område, ifølge ambulancechefen.

Bundet af lokaliteterne

I det gamle Midtdjurs område er det lokale Reko A/S, der har har stået for den akutte ambulancetjeneste i de seneste 45 år, men Reko A/S var ikke blandt ansøgerne, da Region Midtjylland sidste år sendte ambulancetjenesten i udbud, fordi det lille selskab frygtede ikke at have reddere nok til at klare opgaven.
I stedet bliver der nu Falck, der fra 1. december 2009, skal drive ambulancetjenesten på Djursland. Det indebærer, at selskabet skal have ambulancer holdende i Ørsted, Ebeltoft, Grenaa, Rønde, Hornslet og Kolind.
Verserende lokale rygter om, at også ambulancen i Rønde flytter til Tirstrup, har imidlertid intet på sig.
"Det er kun rygter, for vi er naturligvis bundet af, at der er en station i Rønde, som vi er det de øvrige steder. Det er kun i Kolind, at vi ikke har station," påpeger Poul Erik Therkelsen.
Falck skal fra 1. december 2009 drive de fleste ambulancetjenester i de otte områder, som Region Midtjylland har opdelt regionen i. Kun det lille selskab Responce A/S har fået en bid af kagen i området i og omkring Horsens. Det svenske selskab Samaritten var på et tidspunkt også inde i billedet til bl.a. Aarhus, men svenskerne kunne ikke rejse de fornødne penge og blev siden fritaget for opgaven.

Publiceret 15 October 2009 15:19