Hjalte Tin og Nina Rasmussen fortæller om en rejse til Cuba ved et kulturarrangement i Mørke Idrætscenter torsdag 22. oktober

Hjalte Tin og Nina Rasmussen fortæller om en rejse til Cuba ved et kulturarrangement i Mørke Idrætscenter torsdag 22. oktober

Hjalte og Nina om socialisme og salsa i Mørke Idrætscenter

Mørke Idrætscenters vil fremover også gerne huse kulturarrangementer. Det første af slagsen bliver med de lokale globetrottere Hjalte Tin og Nina Rasmussen.

Af
Af Lars Norman Thomsen

De lokale eventyrere Halte Tin og Nina Rasmussen erkendte tidligt, at det er nødvendigt at åbne nogle døre for at verden kan blive større. En regel, som parret har efterlevet på smukkeste vis ved at gøre livet til en rejse. En rejse, der i en lang årrække har ført parret til alle mulige afkroge på kloden. Efterfølgende er rejserne blevet til bøger, artikler og foredrag.
Torsdag 22. oktober fortæller Hjalte Tin og Nina Rasmussen om en tur til Cuba. En 4.000 kilometer lang rejse på motorcykel på øen i Caribien. Det er historien om turen fra hovedstaden Havana ud til de store bjerge Sierra Maestra, den vilde østkyst og til perlen Santiago de Cuba. En fortælling om Fidel Castros blanding af socialisme og salsa. Et Cuba, der nok er en etpartistat, nu ledet af Castros bror Raul, men et land, der alligevel i modsætning til andre latinamerikanske lande har gratis skoler og det bedste sundhedsvæsen i Latinamerika.
Men cubanerne er også menneser der er frustrerede over et trægt system. Det fik Hjalte Tin og Nina Rasmussen selv at mærke. De havde i forvejen sendt deres motorcykel til Cuba, en russisk veteranmotorcykel fra 1958, men det kunne ikke lade sig gøre at få den udleveret i Havanna. Først da en lokal motorcykel-entusiast gik ind i problemet fik de det afgørende stempel i papirerne.

Et moderne forsamlingshus

"Vi vil gerne lade aftenenen med Hjalte Tin og Nina Rasmussen været startskuddet til en række lignende arrangementer, så Mørke Idrætscenter bliver et sted, hvor både idræt, fester og kulturarrangementer kan foregå dør om dør. Vi ser gerne, at stedet udvikler sig til at blive et moderne forsamlingshus," siger Ole Hansen, fra Mørke Idrætscenters bestyrelse.
Arrangementet er gratis, og Sparekassen Kronjylland sponsorerer kaffe og kage.

Publiceret 10 October 2009 11:36