Det er en meget tilfreds rådmand Gert Bjerregård som nu ser frem til ny idrætshal og nye fodboldbaner i Skødstrup.

Det er en meget tilfreds rådmand Gert Bjerregård som nu ser frem til ny idrætshal og nye fodboldbaner i Skødstrup.

Nu skal der bygges idrætshal i Skødstrup

Det er en meget tilfreds rådmand Gert Bjerregård som nu ser frem til en snarlig forbedring af idrætsfaciliteterne i Skødstrup.

Af
Af Mogens Greve

Der er nu truffet endelig beslutning om at gå i gang med byggeriet af en ny idrætshal i Skødstrup.
Allerede fra 2011 har Århus Kommune afsat økonomiske midler til driften af den nye hal, så den kan drives som en selvejende institution.

Glæder sig

"Jeg glæder mig som borger og idrætsmand over udsigten til at styrke området med nye idrætsfaciliteter og at kunne samle fodboldbaner og idrætshaller på ét sted," siger rådmand i Magistratsafdelingen for Børn og Unge samt Venstres borgmesterkandidat i Århus Kommune, Gert Bjerregaard, som også er aktiv spiller på det lokale herrehold i håndbold.

Feberredning

Den nye idrætshal skal bygges bag ved den eksisterende hal - måske på en måde som forbinder hallerne, og de to eller tre nye fodboldbaner kommer til at støde op til den nye hal.
Fodboldspillerne får omklædningsfaciliteter m.m. i forbindelse med hallerne.
Den nye hal kom i mål efter noget der ligner en feberredning, da det ikke er længe siden at udsigterne så lidt dystre ud.
Efter den oprindelige plan som blev besluttet i 2007 skulle hallen finansieres af et mageskifte, hvor kommunen byggemodnede og solgte et areal udlagt til fodboldbaner - og brugte disse penge til køb af jord, bygning af idrætshal og anlæggelse af 2-3 nye fodboldbaner tæt ved hallerne.

Låner pengene

"I 2007 fik jeg med i budgettet, at der skulle arbejdes for bedre idrætsfaciliteter i området, men desværre var man i år ikke nået længere end til beslutningen i 2007."
Der kan gå op til to år med lokalplan og grundsalg, så derfor er der fundet en anden måde at finansiere projektet på.
"Skødstrup Hallen var ikke prioriteret, men Venstre pressede på og sendte en indstilling om at gøre noget nu. Da Kultur og Borgerservice som det normalt hører ind under ikke havde økonomi til opgaven, fandt man en model som involverer Børn og Unge."
Magistratsafdelingen for Børn og Unge udlåner pengene til projektet - og får dem tilbage, når byggegrundene efter planen bliver solgt om cirka to år.

Publiceret 05 October 2009 09:12