Hospice Djursland får tilknyttet ny præst

Ann Maj Lorenzen afløser Hanne Marie Houkjær som hospicepræst.

Af
Af Martin Schultz

Efter to år som præst for Hospice Djursland i Rønde lader sognepræst Hanne Marie Houkjær, Knebel, sig afløse af sognepræst i Feldballe og Nørager, Ann Maj Lorenzen.
Hospice Djursland har tilknyttet en hospicepræst fra Syddjurs Provsti og Ann Maj Lorenzen har i det seneste års tid været afløser for Hanne Marie Houkjær og er således bekendt arbejdet på Hospice.
"Det er et arbejde jeg brænder for og derfor er jeg glad for at kunne indtræde som hospicepræst," siger Ann Maj Lorenzen om sin nye opgave i provstiet. Gerningen som hospicepræst er normeret til lidt under en halv stilling og hun fortsætter derfor med sit arbejde som sognepræst i Feldballe og Nødager.

Særlig interesse for sjælesorg

Ann May Lorenzen har studeret og interesseret sig særligt for sjælesorg, og det ser hun også som sin væsentligste opgave på hospice, som skal give lindring til uhelbredeligt syge og døende mennesker. Desuden skal hun jævnligt afholde gudstjenester på hospice.
"Ann May Lorenzen har gennem årene vist sig som en meget benyttet og skattet sjælesørger," siger provst Søren Peter Hansen om sin kollega.
"Hvor hun end har været, har hun vist sig at være en velfunderet, velforberedt og dygtig prædikant med en veludviklet sans for gudstjenestens væsen, herunder også musikken og salmesangen."
Ann Maj Lorenzen er 45 år og uddannet teolog fra Aarhus Universitet i 2000. Før hun begyndte at læse teologi, studerede hun musik ved Ålborg Universitet.

Publiceret 05 October 2009 14:49