Frank M spiller Peddersen og Findus-sange i morgen formiddag på det nys ombyggede bibliotek i Ørsted.

Frank M spiller Peddersen og Findus-sange i morgen formiddag på det nys ombyggede bibliotek i Ørsted.

Ørsted bibliotek indvies i morgen

Arbejdet med udvidelsen af Ørsted Bibliotek har stået på i ni måneder. Nu er det ved at være klar til indvielse.

Af
Af Anette Bonde

I morgen fredag 2. oktober indvies det næsten nye Ørsted bibliotek. Borgmester Torben Jensen og formand for Kultur- og udviklingsudvalget Lars Møller vil stå for den officielle del. Der ud over vil Frank M. spille Peddersen og Findus sange for de 2-8 årige om formiddagen og Brdr. Price vil underholde med foredraget "Spise med Price" om eftermiddagen.

Første streg i 2005

Allerede i 2005 blev de første streger tegnet for en udvidelse af biblioteket i Ørsted. Blyanten blev ført afarkitekt Carsten Hammer, Vivild.
Det blev ikke til mere i den omgang, men i forbindelse med kommunesammenlægningen blev der vedtaget en ny biblioteksstruktur. Så kom der skred i udvidelsen, og Carsten Hammers tegninger fra 2005 blev fundet frem igen.
Biblioteket vil gerne være et mødested for alle i lokalområdet, både til udlån, avislæsning, computerbrug eller til diverse arrangementer. Biblioteksleder Merete B. Johansen fortæller, at man også er velkommen til at komme med helt nye ideer til, hvad biblioteket kan bruges til.
"Bibliotekets udlånslokale er blevet mere end dobbelt så stort, så ud over at give bedre plads til bibliotekets bøger, er der nu netop mulighed for at gøre forskellige ting, både i og udenfor normal åbningstid."

Der sker ændringer

I forbindelse med udvidelsen er der blevet flyttet rundt på tingene. Fakta-bøgerne har ved udvidelsen fået et helt rum for sig, ligesom lydbøger, film og musik har fået sit eget rum. Det gamle børnebibliotek er blevet lavet om til kontor/frokoststue, og børn og unge har nu fået et stort samlet område ude i biblioteket. Området er indrettet, så de unge har et sted lidt afskærmet fra de yngre.
Som noget nyt er det muligt at spille wii i børnebiblioteket. Andre nyheder er, at man nu også har trådløst netværk, så man kan gå på nettet med sin egen medbragte pc. Og i forlængelse af, at der efter sommerferien blev indført selvbetjening, er der nu også indført selvafhentning af reserveret materiale.
Der er opsat gallerilister, så der er mulighed for skiftende udstillinger af malerier og lignende. Der er også blevet opsat en infoskærm, hvor der løbende vil blive orienteret om spændende nyheder. Endelig er der kommet et mindre mødelokale, som kan lånes også udenfor bibliotekets åbningstid.
I forbindelse med udvidelsen af Ørsted Bibliotek blev den gamle offentlige toiletbygning revet ned, og et nyt offentligt toilet er bygget ind i bibliotekets tilbygning.

Publiceret 01 October 2009 14:17