Debat:

Nej til ny omfartsvej i Auning

Af
Af kommunalbestyrelsesmedlem Jens Meilvang

Venstre

Efter nøje overvejelser og samtaler med borgere, erhvervsliv - herunder både butikker og industri - kan jeg kun anbefale, at vi ikke udlægger en ny omfartsvej syd om Auning.
Mit første argument herfor er, at det vil få stor betydning for Aunings status som handelsby, hvis al trafik vil blive ledt udenom byen.

Jeg tror, man undervurderer, hvor stor betydning det har for vores butiksliv, at mange dagligt kører gennem Auning. Der er mange lokale arbejdspladser, der afhænger af, at vores butiksliv trives, for en butik er jo ikke blot et serviceorgan, men også en arbejdsplads.
Specielt i en handelsby som Auning står netop denne branche for en stor procentdel af arbejdspladserne.

Et argument, som tilhængerne af omfartsvejen har fremført, er, at den vil kunne trække ny industri til byen. Men jeg ser først og fremmest, at den vil ødelægge produktionsmulighederne for to af landets største grøntsagsproducenter og to af områdets største arbejdspladser ikke at forglemme. To arbejdspladser, der tilsammen giver arbejde til flere hundrede medarbejdere.

Der vil nok gå mange år, før vi har tiltrukket industri, der kan kompensere de mistede arbejdspladser, hvis vi indirekte lukker disse med den nye omfartsvej. Derfor vil jeg anbefale, at vi tager denne omfartsvej af tegnebrættet.

Publiceret 01 September 2009 15:05