Susanne Kruse forlader Syddjurs Byråd fem måneder før denne byrådsperiode slutter

Susanne Kruse forlader Syddjurs Byråd fem måneder før denne byrådsperiode slutter

Susanne Kruse forlader Syddjurs Byråd

Venstre byrådspolitikeren kan ikke få arbejdsliv og politisk liv til at hænge sammen. Det tager hun nu konsekvensen af.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Venstres Susanne Kruse forlader Syddjurs Byråd. Det sker officielt på byrådsmødet torsdag, hvor kollegerne vil give hende løbepas her fem måneder før et nyt byråd træder sammen.
"Jeg har svært ved at passe mit civile arbejde ordentligt, hvis jeg skal lave et seriøst stykke politisk arbejde, og det tager jeg konsekvensen af nu," siger Susanne Kruse, der debuterede i lokalpolitik ved ved valget til Sammenlægningsudvalget i 2005.

Ikke overrasket

Susanne Kruse, der sammen Socialdemokratiets Anette Quist Busk er byrådets benjaminer, er ikke blevet overrasket over arbejdsmængden i byrådet.
"Politisk arbejde tager den tid, det tager, men jeg må også tilstå, at det simpelthen ikke er muligt at få tid til både familieliv, arbejdsliv og politisk arbejde, hvis man gerne vil gøre det ordentligt."
Indehaveren af Censor Revision Syddjurs kan da også sagtens forstå, at det er svært at motivere forældre med børn til at gå ind i politik.
"Jeg har ikke nogen løsning på, hvad man kunne gøre anderledes. Måske lave flere aftenmøder, men det vil ikke alle synes om. For mit eget vedkommende har det været et problem at skulle tage fri til de mange dagmøder, fordi jeg så må lade arbejdet ligge til andre tidspunkter."

Spændende tid - trods alt

Susanne Kruse fortryder ikke, at hun blev valgt ind i Syddjurs Byråd: "Slet ikke, det har været en spændende opgave at være med til at sammenlægge fire kommuner, og arbejdet har givet mig en masse."
Hun afløses i byrådet af Per Zeidler, Rønde, der også kort vikarierede i byrådet i en periode sidste år, hvor Susanne Kruse havde orlov.
Susanne Kruse er medlem af Økonomiudvalget og af Handicaprådet.

Publiceret 25 August 2009 13:24