Anholt inviterer 29.-30. august til kunst og fortællinger i øens fyrtårn.

Anholt inviterer 29.-30. august til kunst og fortællinger i øens fyrtårn.

Kunst og fortællinger i fyrtårnet på Anholt

Weekenden 29. og 30. august inviterer kunstnere og lokale fortællere til en enestående, kunstnerisk begivenhed i fyrtårnet og fyrgården på Anholt.

Det er femte år i træk, at fyrtårnet på Anholt åbner dørene for fortællinger, musik, billedkunst og installationer den sidste weekend i august.
Årets tema er Fugle – og inspirationen er hentet på Anholt, i naturen omkring fyrtårnet og i erindringer og myter.
Blandt de deltagende kunstnere er skulptør Malene Pedersen (Anholt), billedkunstner Sabine Popp (Norge) og tekstilkunstner Tabea Dürr (Sverige). Allerede fra 21. august slår de sig ned på fyrgården ved siden af Anholt Fyr.
Her vil de sammen skabe de billeder, skulpturer og installationer, som skal forvandle det øde fyrtårn til en fortælling og et vartegn for mødet mellem mennesker og natur.
"Vi vil skabe en begivenhed, som kan kaste nyt lys på fyrtårnet, på Anholt, på havet, på os og på vores gæster," fortæller Malene Pedersen, som er bosat på Anholt.

Fortællinger og musik

Skuespiller Katrine Faber og musiker og komponist Aksel Striim bidrager med fortællinger og musik, som kommenterer årets fugle-tema og de værker, kunstnerne skaber på stedet. I løbet af weekenden optræder de sammen med lokale fortællere fra Anholt i fyrgården og i fyret med nye fortællinger og musik.
"En vigtig del af oplevelsen – både for os og for de besøgende – er, at det hele bliver til, mens vi bor på fyrgården. Det er en intens proces, som kommer til at spejle sig i fortælling­erne, skulpturerne, og musikken. Stedet og vores arbejdsproces kommer til at sætte sit præg på det hele," forklarer Malene Pedersen.
Fyrtårnet og fyrgården på Anholt er blandt Danmarks ensomst beliggende bygninger: beliggende syv kilometer fra de nærmeste bygninger og veje i Anholt By, kun omgivet af havet og Ørkenen og tre timers sejlads med færgen fra Grenå.
Fyrtårnet er normalt ikke åbent for besøgende, så arrangementet giver også en enestående mulighed for at besøge fyrtårnet og opleve Anholt og havet fra tårnets top

Kunstnerne blogger fra tårnet

www.anholtfyr.blogspot.com vil kunstnerne løbende berette om arbejdet på fyrgården, og om kunstværkerne og fortællingerne, der bliver til i dagene fra 21. til 30. august. På bloggen vil også løbende blive bragt billeder fra opholdet på fyrgården og fra arrangementet i fyrtårnet.
Man kan læse mere om fyrtårnet, Anholt, fortællingerne og arrangementet på www.fortaellingerifyrtaarnet.dk .

Deltagere

De deltagende kunstnere er Skuespiller og fortæller Katrine Faber www.teaterviva.dk Komponist og musiker Aksel Striim www.troldtrommen.dk Keramiker og skulptør Malene Pedersen www.bkf.dk/malene-pedersen Billedkunstner Sabine Popp (Norge/Tyskland) Tekstilkunstner Tabea Dürr (Sverige/ Tyskland) Desuden deltager en håndfuld medhjælpere og et par fortællere fra Anholt.

Publiceret 22 August 2009 13:22