Kolindsunds Venner inviterer politikerne

1. september fejrer Kolindsunds Venner fejre lidt forsinket 10 års fødselsdag, og dagen markeres med et vælgermøde på Væksthøjskolen i Ginnerup.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Socialdemokratiets Jan Petersen bliver den eneste fra Norddjursland, der får sæde i et panel med djurslandske borgmesterkandidater, når Kolindsunds Venner fejrer ti års fødselsdag med et offentligt vælgermøde på Væksthøjskolen i Ginnerup 1. september. Fødselsdagen markeres lidt forsinket i forhold til stiftelsesdatoen på foreningen som er 16. marts 1999.
Øvrige håbefulde borgmesterkandidater i Norddjurs er optaget af et kommunalbestyrelsesmøde.

Sundets fremtid

Det er altså ti år siden, at en sluttet kreds af lokale borgere blev enige om at danne foreningen Kolindsunds Venner. De bar alle på en drøm - og gør det stadig - om at få gendannet Kolindsund som Jyllands største sø.
Kolindsunds Venner har siden da formået at få sundets fremtid på den politiske dagsorden. Den politiske bevågenhed er taget til, og det samme er interessen for Kolindsunds Venner, der har rundet de 100 medlemmer.
Vælgermødet vil naturligvis primært handle om Kolindsunds fremtid. Mødet indledes med Kolindsunds visionssang, og efter mødet kan man få en guidet tur ned til sundet.

Borgmesterkandidatér

Følgende borgmesterkandidater har meldt deres tilstedeværelse i debatpanelet: Jan Petersen, Socialdemokraterne, Norddjurs Kirstine Bille, Socialistisk Folkeparti, Syddjurs Claus Vistoft, Venstre, Syddjurs Carsten Bech, Det Radikale Venstre, Syddjurs Tommy Bøgehøj, Det Konservative Folkeparti, Syddjurs Ninna Thomsen, Socialdemokraterne, Syddjurs

Publiceret 19 August 2009 12:57