Peter Friis Jensen har kontrakt med Randers FC året ud. Ambitionerne hedder herefter førsteholdsfodbold og gerne på 1. divisionsniveau.

Peter Friis Jensen har kontrakt med Randers FC året ud. Ambitionerne hedder herefter førsteholdsfodbold og gerne på 1. divisionsniveau.

Et trin ned for Peter Friis Jensen i Randers FC

Målmandstalentet med en fortid i KPI, Djurs KMV og IF Midtdjurs erkender, at han nu rangerer som tredjevalg i Randers FC efter klubbens køb af Nathan Coe fra FCK.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Peter Friis Jensen, 21, er rykket et trin ned i målmandshierakiet i Randers FCs SAS Ligatrup efter, at klubben i sidste uge købte australske Nathan Coe fra FC Københavns overskudslager.
Peter Friis Jensen, der tidligere har spillet ungdomsfodbold i Kolind-Perstrup IF, Djurs KMV og IF Midtdjurs, har i et godt et år været ansat på heltid i Randers FC, og har kontrakt med kronjyderne året ud.
"Jeg må erkende, at jeg nu er tredjemålmand i truppen. Randers FC køber naturligvis ikke en dyr målmand som Nathan Coe uden, at det får konsekvenser for mig," siger Peter Friis Jensen selverkendende.
Peter Friis Jensen har i denne sæson været fast stand-in for klubbens førstemålmand Kevin Stuhr Ellegaard og fået god kritik af cheftræner John Faxe Jensen og målmandstræner Stephen Paddon.
"Jeg føler også selv, at jeg har udviklet mig meget, siden jeg for et år siden fik mulighed for at spille fodbold på heltid".

Peter Friis Jensen var tæt på at få debut hos Randers FC forleden, da førsteholdet var et smut i Hamburg.

Peter Friis Jensen var tæt på at få debut hos Randers FC forleden, da førsteholdet var et smut i Hamburg.

2. division

Købet af Nathan Coe har fået Peter Friis Jensen til at tage sine fremtidsplaner op til vurdering.
"Jeg har naturligvis fremtiden for mig min alder taget i betragtning, men jeg vil også gerne videre, hvis mulighederne er der, og derfor har jeg også allieret mig med en agent, der kan arbejde for mig," siger Peter Friis Jensen, der optræder på Spillerforeningens transferliste.
"Jeg har haft optimale træningsmuligheder i Randers FC, men hvis chancen kommer for et skifte til en klub i 1. division eller et eventyr i udlandet, så ved min agent, at jeg er interesseret."
Friis Jensens agent hedder Lars Steffensen. Han er FIFA-agent og har bl.a. arrangeret Allan K. Jepsens transfer fra Vålerenga i Norge til Randers.
Peter Friis Jensen kan nu se frem til fast spilletid på Randers FCs 2. divisionshold. Til gengæld må han sandsynligvis skyde en hvid pil efter flere optrædender i SAS Ligatruppen.
Kun skader hos de to andre målmænd kan sparke døren ind for den talentfulde målmand.

Tæt på Hamburg

Peter Friis Jensen deltog ikke i tirsdagens kamp på 2. divisionsholdet mod Ikast, fordi Nathan Coe skulle have kamptræning. Randers FC tabte til Ikast med 3 - 0.
Indkøbet af Nathan Coe får også betydning for Peter Friis Jensen i jobmæssig forstand, idet den store målmand nu kommer til at følge den kontrakt han indgik før sommerferien, som indebar at han skulle arbejde et par formiddage om ugen.
"Randers FC skal finde et arbejde til mig, som kan supplere den løn jeg får udebetalt af klubben, men arbejdet betyder så også, at jeg nogle dage skal træne med U-truppen, og det er naturligvis et tilbageskridt, når jeg har været vant med at træne med klubbens SAS Ligaspillere," siger Peter Friis Jensen, som var megatæt på at få debut på SAS Ligaholdet i Euro League kampen mod selveste Hamburger SV på AOL-Arena.
"Dagen før kampen fik jeg at vide, at jeg skulle stå, men på selve kampdagen blev det lavet om, fordi træneren valgte at ændre andre steder i det bagerste forsvar."

Publiceret 19 August 2009 10:35