En remouladegul farve er grundfarven på de

En remouladegul farve er grundfarven på de "nye" ambulancer, der kører rundt på landevejene, tilsat en stærk grøn markeringsfarve. Falckfolkene i Ørsted har fået deres ambulance forsynet med det nye design.

Ørsted kom først med nyt design til ambulancen

1. december 2009 træder nye ambulancekontrakter i kraft i Region Midtdjylland. Et synligt tegn er, at alle ambulancer får et nyt udseende.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Den faste ambulance på Falck stationen i Ørsted, der samdrives med stationen i Hornslet, ændrede allerede før sommerferien udseende. I løbet af i år træder nye ambulancekontrakter i kraft i størstedelen af landets regioner, og et af de mest synlige tegn på, at sidste års udbud af ambulancekørslen har ændret ambulancetjenesten, er at alle landets ambulancer vil få nyt udseende.
Fremover bliver grundfarven på ambulancerne en stærk gul farve, mens markeringerne skal være i en stærk grøn farve. Ambulancen i på stationen i Ørsted var den første på Djursland, der blev forsynet med det nye design.
Farverne og de almindelige markeringer - striber og teksterne "Ambulance" og "Alarm 112" - bliver ens på alle landets ambulancer, men derudover forsynes ambulancerne med et stort logo for den pågældende region. Ambulanceoperatørens logo, som hidtil har været det klart mest fremtrædende, skal fremover være lille og ikke-fremtrædende.
"En fornuftig løsning, fordi den giver vores ambulancer større synlighed i trafikken," siger stationsleder Jan Kjær Madsen.

Publiceret 19 August 2009 14:09