Håndboldkaravanen gør holdt ved Midtdjurshallen torsdag.

Håndboldkaravanen gør holdt ved Midtdjurshallen torsdag.

Håndboldkaravanen stopper i Ryomgård

IF Midtdjurs får torsdag besøg af Dansk Håndbold Forbunds Håndboldkaravanen.

Af
Af Lars Norman Thomsen

I et forsøg på at promovere håndboldsporten og slå et slag for en holdidræt i et idrætslandskab, der bevæger sig i retning af mere trendy sportsgrene som fitness og golf, sender Dansk Håndbold Forbund (DHF) Håndoldkaravanen rundt til landets idrætsforeninger i disse uger.
Torsdag gør "karavanen" holdt ved Midtdjurshallen, hvor de yngste elever på Marienhoffskolen og Ryomgård Realskole kan se frem til et par timers introduktion i håndboldspillets mysterier.
1.-2. klasse er sammen og senere tager 3.-4. klasse over.

Spil og leg

Håndboldkaravanens syv biler er fyldte med sjove og spændende materialer. Der er minihåndboldmål, strandhåndboldbane, fartmåler, forhæng med huller for at øve præcisionskast, håndbolde og skumbolde i alle slags størrelser, autografkort fra landsholdsspillere samt informationsfoldere til elever og lærere.
Bilernes chauffører er håndboldundervisere, som udelukkende er ansat i projektperioden. Hver bil har tilknyttet to personer og den lokale breddekonsulent.
Det er ikke kun børnene, der får fornøjelsen af Håndboldkaravanen. Skolerne og lærerne skal også blive inspireret, så derfor er der udviklet et helt nyt skolekursus, hvor lærerne introduceres for håndbold i sin mest simple form. Altså et spil, som alle kan gennemføre - også selv om man som underviser ikke har den store erfaring med håndboldspillet. Dette kursus tilbydes skolerne i forbindelse med karavanebesøget.

Publiceret 17 August 2009 10:26