Knebel Kirkes sognepræst er initiativtager til underskriftsindsamling blandt sine kolleger mod politiets aktion i Brorsons Kirke.

Knebel Kirkes sognepræst er initiativtager til underskriftsindsamling blandt sine kolleger mod politiets aktion i Brorsons Kirke.

Præst fra Djursland forarget over politiets fremfærd i Brorsons Kirke

Sognepræst Hanne Marie Houkjær fra Knebel på Mols er forarget over politiets fremfærd i Brorsons Kirke på Nørrebro i København natten til torsdag,

Af
Af Lars Norman Thomsen

Sognepræst Hanne Marie Houkjær fra Knebel på Mols og ligeledes i lokalsamfundet kendt som præst på Hospice Djursland i Rønde er blevet gram i hun over politiets aktion natten mellem onsdag 12. august og torsdag 13. august over for de irakiske asylansøgere som i et stykke tid havde søgt tilflugt i kirken.
Det fik hende til at gå i aktion torsdag med en direkte opfordring til andre præster om at skrive til hende, hvis de også ønskede at tage afstand fra politiets fremfærd.
Ifølge kristeligt-dagblad.dk torsdag er det første gang, at politiet har anholdt mennesker, der har søgt beskyttelse i en dansk kirke.
På hjemmesiden onlineunderskrift.dk er der blevet oprettet en underskriftindsamling, hvor 262 personer siden torsdag har sat deres underskrift som protest mod ordensmagtens aktion i Brorsons kirke:
"Ordensmagtens aktion i Brorsons Kirke krænker kirken. Det er første gang i danmarkshistorien, det sker, og markerer derfor et brud med kirken som selvstændigt rum. Uafhængigt af politisk ståsted ønsker vi som præster og teologer at fastholde, at kirken er et særligt rum til gudstjeneste og bøn, og skal respekteres som sådan," skriver initiativtagerne bag underskriftindsamlingen.

407 har skrevet under

På hjemmesiden www.onlineunderskrift.dk var der 407, der havde skrevet under lørdag aften. Hanne Marie Houkjær og de øvrige præster opfordrer ligeledes med deres initiativ til, at man går i kirke søndag for at markere kirkens ret til at være kirke.
En af de præster, der ikke har fulgt opfordringen, er Jesper Bacher, sognepræst på Lolland: "Jeg har bestemt ikke tænkt mig at skrive under. Underskriftsindsamlingen hviler på teologisk kviksand. Kirken er et gudshus, ikke et redskabsskur for kampagner mod det verdslige retssamfund og kan selvfølgelig ikke fungere som alternativ højesteret," udtaler han til
www.kristeligt-dagblad.dk .Underskriftsindsamlingens tekst

Underskriftsindsamling for præster og teologer, torsdag den 13. august 09. Jeg tilslutter mig følgende erklæring mod aktionen i Brorsons Kirken: Ordensmagtens aktion i Brorsons Kirke krænker kirken. Det er første gang i danmarkshistorien, det sker, og markerer derfor et brud med kirken som selvstændigt rum. Uafhængigt af politisk ståsted ønsker vi som præster og teologer at fastholde, at kirken er et særligt rum til gudstjeneste og bøn, og skal respekteres som sådan. Det er derfor utilstedeligt, at kirkerummet krænkes som det skete ved aktionen natten mellem onsdag den 12. august og torsdag den 13. august 09. Samtidig opfordrer vi alle danskere til at gå i kirke på søndag og sammen markere kirkens ret til at være kirke. Peter Lodberg, lektor, Det Teologiske Fakultet, Aarhus Universitet Hanne Houlkjær, Knebel Kirstine Helboe Johansen, ph.d.-stipendiat, Det Teologiske Fakultet, Aarhus Universitet

Publiceret 15 August 2009 22:39