Nimtofte Apoteks dage er ikke lige nu talte. Lægemiddelstyrelsen gennemtænker apoteksstrukturen på dele af Djursland en gang mere.

Nimtofte Apoteks dage er ikke lige nu talte. Lægemiddelstyrelsen gennemtænker apoteksstrukturen på dele af Djursland en gang mere.

Apoteksstruktur på Djursland skal gennemtænkes påny

Historien om fremtidens apoteksstruktur på dele af Djursland har udviklet sig til lidt af en langgaber.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Lægemiddelstyrelsen har besluttet at gennemtænke apoteksstrukturen på dele af Djursland påny. Det har ellers ligget i kortene i mere end et år, at det hæderkronede Nimtofte Apoteks dage som hovedapotek var talte. I stedet var Ørsted Apotek, som hidtil har haft rollen som hovedapotek sammen med Nimtofte, udset til at varetage opgaven alene med en apoteksfilial i Ryomgård og apoteksudsalg i Auning og Kolind. I Nimtofte var det meningen, at apoteket skulle erstattes af et medicinudleveringssted.
Den ny struktur blev aktuel, da Peter Hansen i foråret 2008 stoppede som apoteker i Nimtofte og Ørsted.
I to omgange har Lægemiddelstyrelsen forgæves forsøgt at motivere bevillingshavere/apotekere til at søge bevillingen som ledende apoteker i Ørsted, men interessen har stort set været lig nul.
Derfor er Lægemiddelstyrelsen tvunget til at tage en dyb indånding og gennemtænke strukturen en gang mere.

Ny høringsrunde

Lægemiddelstyrelsen går nu i gang med at udarbejde et nyt forslag til struktur. Forslaget skal herefter i høring hos de berørte faglige organisationer samt embedslægeinstitutionen. På baggrund af svarene og Lægemiddelstyrelsens egen vurdering bliver der lavet en indstilling til Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, som beder politikerne i Syddjurs og Norddjurs Kommune samt Region Midtjylland om en vurdering.
Når alle berørte parter har givet mening til kende, beslutter Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (C), hvad der bliver det endelige udfald.

Nuværende struktur

Nimtofte Apotek har for nuværende tilknyttet et apoteksudsalg i Ryomgård og i Kolind. Herudover leverer apoteket til 5 håndskøbsudsalg/ medicin-udleveringssteder. Ørsted Apotek har for nuværende tilknyttet et håndkøbsudsalg i Auning og leverer til 4 håndkøbsudsalg/ medicin-udleveringssteder.

Publiceret 15 August 2009 23:38