Debat:

Kører V og Borgerlisten deres eget parløb?

Af
Af Jan Petersen socialdemokratisk borgmesterkandidat i Norddjurs Kommune:

"I flere indlæg har Venstres borgmesterkandidat Hans Husum forsøgt at forklare, hvorledes Venstre ser på konstitueringen af den kommunalbestyrelse, som vælgerne sammensætter ved valget den 17. november 2009.

Det seneste indlæg rummer imidlertid den påstand, at vælgerne midt i den gigantiske økonomiske krise indser, at en ansvarlig økonomisk ledelse af Norddjurs Kommune kræver en borgerlig borgmester. Denne påstand har Hans Husum hverken historisk, politisk eller personligt belæg for. Denne påstand må jeg derfor i al venlighed afvise.

I den nu tidligere Grenaa, Nørre Djurs og Sønderhald kommuner, der jo helt eller delvist blev en del af Norddjurs Kommune, har der været socialdemokrater på borgmesterposten. Hvis vælgerne betror mig borgmesterposten, vil jeg som også Gert Skov, Leif Sørensen og Kirsten Würtz gjorde det fortsætte arbejdet med at gøre Norddjurs Kommune til en økonomisk veldrevet kommune.
Samtidig må jeg advare Hans Husum og Venstre imod at drive ønsket om økonomisk ansvarlighed så langt, at vi bliver en kommune, der afvikler. Vi har brug for at udvikle vores kommune og det er ikke kun økonomien og driften, der skal være sund og bæredygtig. Vi har med mennesker at gøre og ikke mindst et ansvar for de svageste borgere.

Indlægget efterlader i øvrigt det indtryk, Venstre ønsker kommunalbestyrelsen opdelt i en rød og blå blok. Torben Jensens ønsker tilsyneladende det samme og det borgerlige valgforbund skal ifølge Torben Jensen drøfte et eventuelt samarbejde omkring konstitueringen. Det bliver spændende at få afklaret, hvem den borgerlige borgmesterkandidat er.
Socialdemokraterne ser ikke konstitueringen som et enten eller. Vi ønsker et bredt samarbejde og naturligvis med en socialdemokratisk borgmester. Efter valget vil vi tale med alle partier, der bliver repræsenteret og foreslå vi konstituerer kommunalbestyrelsen, så alle kan være med i arbejdet. Denne invitation gælder selvfølgelig også Venstre. En tilsvarende åbning fra Venstres side, fandt jeg ikke i Hans Husums indlæg, men det kan jo nås endnu."


null

Publiceret 13 August 2009 13:05