Det var svært at smile og samtidig yde sine billeder retfærdighed, da der skulle tages fællesbillede på sommerbilledskolen.

Det var svært at smile og samtidig yde sine billeder retfærdighed, da der skulle tages fællesbillede på sommerbilledskolen.

Billedskole i sommerlyset

14 børn var under kyndig vejledning af lokalkunstner Sys Ehlers, da de på Rosenholm Slot deltog i Syddjurs Kommunes Sommerbilledskole.

Af
Af Andreas Bo Jensen

Tegninger i papirrammer ligger fint organiseret på gulvet i fire forskellige rum på Rosenholm Slots stueetage. Billederne må ikke hænge på væggene, men det bekommer dem også godt at ligge på det røde murstensgulv. Billederne er nemlig tegnet med jordfarver.
Med sortkridt i hænderne har 11 piger og tre drenge i alderen 9 til 12 år, været rundt i alle krogene på Rosenholm Slot, for at lære at tegne perspektiv, skygger, forkortelser og meget andet. Tre dage med lokalkunstner Sys Ehlers blev fredag i uge 31 rundet af med fremvisning for forældre og søskende. Men børnene var ikke så nervøse.
”Jeg mener alle børnene har talent. Nogle skal bearbejdes mere end andre, men tag mig selv som eksempel, jeg startede først med at tegne som 50-årig, og i dag er jeg uddannet kunstner,” fortæller billedskole-lærer Sys Ehlers, der har taget sin uddannelse på Randers Kunstskole og Aarhus Kunstakademi fra 1992-1996.

Publiceret 01 August 2009 10:00