En kær gæst i Kolind Revyen er byens gamle postmester - mon han er med i år?

En kær gæst i Kolind Revyen er byens gamle postmester - mon han er med i år?

Udsolgt til årets Kolind Revy i Byhallen

Alle 320 billetter til lørdagens Kolind Revy var allerede revet væk tirsdag middag.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Den røde lygte blev hængt ud tirsdag middag ved Kolind Boghandel som tegn på, at alle 320 billetter til årets Kolind Revy er solgte.
Borgerfesten i Byhallen lørdag aften, der indledes med spisning, før revyholdet fortolker årets gang i Kolind i ord og toner, er en "kioskbasker". En begivenhed som både unge og lidt ældre ser frem til, og der er nærmest gået sport i at blive parodieret i Kolind Revyen. Er man her, har man så sandelig sat sit præg på byens liv.

Er det her forvaltningsdirektør Poul Møller klædt ud som Preben Brix - eller er det omvendt?

Er det her forvaltningsdirektør Poul Møller klædt ud som Preben Brix - eller er det omvendt?

Kolind på landkortet

Årets revy hedder "Kolind på landkortet". Det gennemgående tema er "de grønne mænd" som har været at se i gadebilledet de seneste mange måneder. Fibernet-fyrene dukker op flere gange undervejs i revyen og præsenterer numrene. Naturligvis på en blanding af dansk og tysk.
I år har Kolind i flere omgange hentet overskrifter i de landsdækkende medier. Særligt to emner har fyldt meget i årets løb: Historien om våbensalg i Horstved og senere kom historien om bordellet i Sivested.
"Vi har et nummer, hvor et ældre ægtepar forvilder sig ud til en gårdbutik i Horstved, hvor de tror, de skal købe hundefoder. Det viser sig imidlertid, at foderet er af en ganske anden kaliber, ende de regner med. Der er nemlig godt med knald og AK47-vitaminer i," fortæller Ann Bødker, der hører til revyholdets faste kerne.

Anne Kirstine Langkjer og Anni Fønsby

Sognepræst Anne Kirstine Langkjer har bidraget med teksten til histirien om bordellet i Sivested. Den kan synges på melodien til den gamle sang om Kolind Sund.
Sangen starter blidt ud med originalteksten, men munder ud i "hvor er dog Kolind en farlig by" med diverse henvisninger til både våben, hash og bordel.Selveste Anni Fønsby dukker op på scenen, og mon ikke hun kender flere blandt publikum.
I hvert fald forlyder det, at hun vil have tilgodebeviser med i tasken til flere herrer i salen, fordi de pågældende "ikke kom sidste gang".

Lasse, HN og Hal-Egon

De ultralokale skikkelser fra dagligdagens Kolind får naturligvis også deres bekomst. Det gælder bestyrer af SuperSpar, Lasse Peter Mikkelsen, som efter at have overtaget styringen gerne ansætter sin egen familie.
Det gælder også brugsuddeler Jørn Schmidt, der har bygget om i SuperBrugsen, så kunderne ikke kan finde de ønskede varer og måske i stedet drømmer om en Fakta.
Automekaniker Henrik Nielsen, der sparkede gang i byens bageri, fordi arbejdet kunne foregå i nattetimerne, da hans dagtimer var booket op. Om han selv kan bage, løfter revyholdet sløret for.
Hal-Egon får en hyldestsang, fordi han snart takker af som halinspektør efter 28 år på posten.

Og så det løse

Som altid vil der også være fart og tempo over løjerne. Det er en lagkagerevy med ramasjang i. De små hverdagshistorier, der ikke rækker til et helt revynummer, bliver samlet op af tre mandfolk på Bænken.
Revyens svar på Politikens "Livets gang i Lidenlund".
Bortset Anne Kirstine Langkjers bidrag har revyholdet selv skrevet alle øvrige tekster. Det er de gamle kendinge som går over de skrå brædder: Anders Lund, Harald Bjerregård, Preben Brix, Mads Berg, Kasper Møller, Lone Sixhøj, Nanna Sixhøj og Ann Bødker.
Tangentroldmanden Finn Laursen spiller musikken. Tage Mogensen og Nicklas Sixhøj står for lyd og lys.
Bag scenen hjælper Lisa Laursen og Marie Lund.

Publiceret 17 June 2009 19:04