Poeten og cykelentusiasten Jørgen Leth vil uden tvivl bifalde, at mange molboer tørner ud på deres moutnainbikes hver lørdag for at klatre i Molslandets svar på Alperne i Tour de France.

Poeten og cykelentusiasten Jørgen Leth vil uden tvivl bifalde, at mange molboer tørner ud på deres moutnainbikes hver lørdag for at klatre i Molslandets svar på Alperne i Tour de France.

Der er gang i cyklerne i bjergene på Mols

Tre-fire oldboysfodboldspilleres fortrukne vintermotion har bredt sig som en steppebrand på Mols. Det er blevet "in" at have en mountainbike og klatre i Mols Bjerge.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det startede oprindeligt som lidt af et eksperiment, da tre-fire oldboys-spillere fra IF Mols' fodboldafdeling svingede sig i sadlen og på mountainbike udforskede den nærliggende Nationalpark Mols Bjerge.
Kalenderen sagde januar måned, men vejret i de smukke omgivelser var alligevel med rytterne, hvor antallet af ryttere uge for uge bredte sig som en steppebrand.
"Ja, men må bestemt sige, at rygterne løb hurtigere, end vi selv kunne køre. I løbet af et par måneder var det pludselig blevet offentlig kendt, at man kørte mountainbike fra Molshallen hver lørdag kl. 10.00, og vi har allerede rundet de 30 ryttere," fortæller én af initiativtagerne, Claus Bossow fra Knebel Bro.
"Der kommer flere og flere til, og det er da ikke noget at sige til med Danmarks bedst egnede terræn lige i baghaven. Vi har vel kørt 20 lørdage efterhånden og haft fantastisk vejr faktisk hver eneste gang. Og dertil kommer en yderst veludviklet mailliste, der flere gange om ugen fortæller om ture også på hverdagsaftener."

MTB-afdeling i IF Mols

I en tid, hvor flere foreninger har svært at tiltrække nye medlemmer til de mere kendte og traditionelle sportsgrene, ligger mountainbike i princippet lige til højrebenet i IF Mols, der gennem vinteren har haft stor søgning på de mange spinninghold.
"Cyklingen har for alvor fået tag i molboerne, og der er nu også mange unge mennesker, der er begyndt at spørge til "lørdagscyklingen i bjergene". Vi har nu derfor nedsat en lille arbejdsgruppe, der skal tage sig af det formelle i forhold til etableringen af en decideret MTB-afdeling af IF Mols, og vi er virkelig tændte på idéen," siger Claus Bossow.
Gruppen samles i løbet af juni måned for det videre arbejde, men sideløbende køres der stadig på mountainbike om lørdagen og som nævnt med afgang fra Molshallen kl. 10.00.

Publiceret 17 June 2009 09:31