"Det er vigtigt, at lærerne og forældrene formidler debatten rigtigt, så børnene kan få noget positivt ud af et eventuelt skoleskifte," lyder appellen fra Feldballe Skoles leder.

Skolelederen:

Vi må være konstruktive nu på Feldballe Skole

Ifølge skoleleder på Feldballe Skole, Mogens Michelsen, bliver skolens fornemste opgave nu at være konstruktive i stedet for at klynke. Han vurderer at en skolelukning vil bringe hele byen i farezonen.

Af
Af Lars Norman Thomsen og Andreas Bo Jensen

Det er vigtigt for Mogens Michelsen, at Feldballe Skole får udarbejdet et godt høringssvar til politikerne i Syddjurs. Derfor har han, sammen med lærerstaben valgt at fokusere på at være konstruktive i stedet for at kravle i skyttegraven og klynke. Samtidig med kampen for at bevare skolen på kommunale hænder, er en arbejdsgruppe nedsat for at undersøge mulighederne for en fri- eller privatskole, som under alle omstændigheder ville have til formål at lægge den idealistiske linie helt op ad den linie, man har på skolen nu. Dog frygter Mogens Michelsen, at en skolelukning kan få konsekvenser for lokalområdet.
"Jeg er ikke så skeptisk i forhold til Feldballe by, men det er da et klart problem, at et af byens bedste tilbud kan ske at forsvinde," vurderer han.

Lærerne er professionelle

Til trods for at beslutningen om lukningen af Feldballe Skole kan realiseres allerede 1. august 2010, mener Mogens Michelsen ikke, at hans lærerstab er på vej videre i livet.
"Jeg har ikke fået nogen ønsker om anbefalinger, og ærligt talt har jeg stor tiltro til lærerstaben, som opfører sig meget professionelt i denne tid. Vi gør meget ud af at skabe en god hverdag for børnene," forklarer han. Samtidig understreger Michelsen, at det er vigtigt, at lærerne og forældrene formidler debatten rigtigt, så børnene kan få noget positivt ud af et eventuelt skoleskifte.
"Vi skal lige sunde os, og tilrettelægge vores taktik, men vi skal nok holde hovedet højt hele vejen igennem," slutter Michelsen.

Publiceret 06 June 2009 10:13