Ring Djursland stiller store køretekniske krav - også ved weekendens DM-afdeling i roadracing.

Ring Djursland stiller store køretekniske krav - også ved weekendens DM-afdeling i roadracing.

Danmarks hurtigste roadracere på Ring Djursland

I weekenden den 6. – 7. juni lægger Ring Djursland asfalt til landets hurtigste roadracingkørere, der på den teknisk krævende bane skal dyste om pointene i kampen om danmarksmesterskabet.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Der bliver action, spænding, tætte fights og sikkert også dramatik, når de hurtigste 2-hjulere gæster Ring Djursland den første weekend i juni. Kampen om DM i den hurtigste sport på to hjul, roadracing, er i fuld gang, og på Ring Djursland kommer den absolutte danske elite samt de mindre øvede rookie-kørere.
Rookie-klasserne er begynderklasserne for nye roadracingkørere, men maskinerne er ganske kraftige og præsterer op mod 200 hestekræfter, der giver en svimlende acceleration og hastigheder på over 200 km/t på den korte Ring Djursland. Disse kræfter krydret med mindre øvede kørere resulterer ofte i styrt og dramatik, men oftest uden alvorlige skader på køreren.
I DM Superbike-klassen finder man de hurtigste maskiner på 1000 kubikcentimeter, og her regérer også de allerskrappeste kørere i landet. De fleste kørere fra den præstigefyldte klasse Super Challenge vil være til start med deres avancerede og meget kostbare Superbike-maskiner. Det er tunede sportsmaskiner spækket med data-logging, traction control, affjedring i hundretusindekroners-klassen og lynhurtige motorer. Der forventes nye banerekorder, hvis ellers vejret vil holde tørt.

Oldies but goodies

Hvis legendariske motorcykelmærker som Matchless, Norton, Triumph med flere får minderne frem om en svunden tid, så kan man også opleve disse fine gamle maskiner dyste om DM på Ring Djursland. De klassiske maskiner og deres ofte ligeså "ældre" kørere dyster hårdt mod hinanden på banen, og selv om farten ikke er helt så høj som på de moderne roadracing-maskiner, så skorter det sjældent på dramatik blandt de gamle…
Prisen for adgang til Ring Djursland 6. og 7. juni er 150 kroner i alt for begge dage. Tilskuere får adgang til både publikumsarealer og ryttergård, så man kan få en snak med kørerne og se nærmere på de mange flotte maskiner.
Der køres fra klokken 8 til ca. klokken 16 begge dage. Formiddagen byder på træning og tidskørsel, mens der køres DM-løb om eftermiddagen både lørdag og søndag.

Publiceret 05 June 2009 12:00