Rytterne i Gl. Estrup har trænet hestefodbold, ponygames og kvadrilleridning.

Rytterne i Gl. Estrup har trænet hestefodbold, ponygames og kvadrilleridning.

Klubånden styrkes via breddeaktiviteter i Gl. Estrup Rideklub

Gl. Estrup Rideklub har siden efteråret haft sjove aktiviteter på programmet for heste og børn.

Af
Af Anette Bonde

Siden efteråret har en gruppe børn og voksne trænet motorik, samarbejde, koordinering, balance og flexibilitet gennem aktiviteter som hestefodbold, ponygames og kvadrilleridning. I rideverdenen er disse aktiviteter kendt som breddeaktiviteter.
Næstformand i rideklubben Mads Quist Rasmussen er leder af gruppen. Han fortæller, at det vigtigste formål med aktiviteterne er at give deltagerne en holdoplevelse og styrke klubånden gennem sjove og udviklende aktiviteter.

Landsfinaler i Gl. Estrup Rideklub

En gang årligt afholdes der landsfinaler indenfor breddeaktiviteter på det nationale hestesportscenter, Vilhelmsborg. Landsfinalerne er en kombination af ridelejr og konkurrence, hvor der selvfølgelig er et sportsligt koncept, men hvor det er klubben som et hold, der er af sted i en samlet flok en hel weekend. Man kvalificerer sig til landsfinalerne via breddekvalifikationerne som afholdes rundt om i hele landet.
Gl. Estrup Rideklub er blevet udvalgt som værter for et af årets kvalifikationsstævner. Det sker ved klubbens udvidede klubstævne 2-3. maj, og der bliver sikkert fart over feltet, idet holdene plejer at medbringe meget entusiastiske heppekor. Klubbens eget hold vil på hjemmebane forsøge at kvalificere sig og alle er velkomne til at kigge forbi banerne i Liltved.
Udover breddeaktiviteterne er stævnet første afdeling af Horze Cup –  Djursland 2009 med konkurrencer i dressur og springning.

Publiceret 17 April 2009 11:00