Til september er udvidelsen ved Ørsted bibliotek færdig. Arkivfoto.

Til september er udvidelsen ved Ørsted bibliotek færdig. Arkivfoto.

Udlånet fra bibliotekerne i Norddjurs er steget

Nye tal viser, at både udlåns - og besøgstal på bibliotekerne i Norddjurs er steget voldsomt.

Af
Af Anette Bonde

Stigningen i udlån og besøgstal på bibliotekerne i Norddjurs forklares af bibliotekschef Peter Hansen blandt andet med, at der er mange tilbud til børn og børnefamilier.
En kommende lektiecafe i Kulturperronen i Auning er en af mulighederne for de yngste gæster, ligesom børneteater og foredrag også trækker besøgende til.
Desuden mener Peter Hansen, at bibliotekernes medarbejdere har haft blik for mulighederne i forbindelse med kommunesammenlægningen. Bibliotekerne er ikke længere kun steder, hvor man låner bøger, men er blevet kulturelle kraftcentre med mange forskellige oplevelser under samme tag.
"Vi har formået at holde fokus på kunderne og deres behov samtidig med, at vi udveksler ideer og erfaringer på tværs", forklarer han.

Begejstret udvalgsformand

Lars Møller (S), formand for Kultur - og udviklingsudvalget i Norddjurs Kommune, kan heller ikke få armene ned.
"Jeg er begejstret over de nye tal. Den store fremgang viser, at vi er på rette vej med vores politik for biblioteksområdet i Norddjurs. At borgerne bruger bibliotekerne både som kulturelle mødesteder, til oplevelser og som et sted, hvor man låner bøger, er helt i tråd med vores visioner for området".
"En stor tak til alle medarbejderne, som har knoklet for dette resultat. De har vist, at vi kan gennemføre en ny biblioteksstruktur og samtidig skabe tilbud af så høj kvalitet, at borgerne strømmer til", siger Lars Møller.

Nyt bibliotek i Ørsted

Flere initiativer er på vej. Et nyudbygget bibliotek i Ørsted slår for eksempel dørene op til september, og der vil endvidere blive satset endnu mere på netbaserede ydelser, så for eksempel kunder i Gjerrild og Trustrup kan bestille bøger på nettet og hente dem på det lokale afhentningssted. Samtidig bliver der i nær fremtid adgang til bibliotekerne via platforme som sms og facebook.

I 2008 blev 267.252 bøger, cd'er, dvd'er og lignende lånt ud på Norddjurs' biblioteker. Det er en stigning på ca. 22.000 enheder i forhold til 2007. Samtidig besøger flere borgere bibliotekerne. 133.167 besøg blev det til – en stigning på 36.000 personer i forhold til 2007.

Publiceret 01 April 2009 14:45