Richard Volander vil ikke sidde talrige opfordringer til at blive Venstres borgmesterkandidat overhørig. I aften kandiderer han, helt overraskende for de fleste, når Venstre holder opstillingsmøde på Rønde Højskole.

Richard Volander vil ikke sidde talrige opfordringer til at blive Venstres borgmesterkandidat overhørig. I aften kandiderer han, helt overraskende for de fleste, når Venstre holder opstillingsmøde på Rønde Højskole.

Richard Volander vil alligevel være borgmesterkandidat i Syddjurs

Talrige opfordringer fra baglandet er den primære årsag til, at formanden for udvalget for Familie og institutioner alligevel går efter at blive Venstres borgmesterkandidat i Syddjurs Kommune. Venstre holder opstillingsmøde i aften på Europahøjskolen.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det er lidt af bombe, som Richard Volander i tolvte time smider foran Venstres kreds af medlemmer i Syddjurs Kommune. Den tidligere Rosenholm borgmester har i de seneste måneder fået mange opfordringer fra V-medlemmer til påny at kandidere om at blive Venstres borgmesterkandidat ved kommunalvalget 17. november 2009. Han ønsker dog ikke sige ret meget forud for aftenens opstillingsmøde i Venstre Syddjurs. Mødet foregår på Europahøjskolen.
"Tanken om at gå efter at blive Venstres borgmesterkandidat har modnet sig hos mig de seneste måneder, fordi flere medlemmer har opfordret mig til at stille op igen, og jeg vil mene, at der er meget gode muligheder for, at jeg igen står i spidsen for Venstre, når vi skal til valg igen i november.".

To modkandidater

Richard Volander var Venstres bud på den første Syddjurs borgmester i historien ved det første valg til de nye storkommuner i 2005. Dengang blev han sorteper, og Socialdemokratiets Vilfred Friborg Hansen stod med palmerne.
Det bliver op til Venstres medlemmer på onsdagens opstillingsmøde at afgøre om de også denne gang tror på, at Richard Volander kan skaffe Venstre borgmesterposten fra årsskiftet.
Hans modkandidater bliver Claus Wistoft, der 1. marts 2009 forlod kommunalbestyrelsen i Norddjurs, fordi han skiftede bopæl til Kolind og Syddjurs Kommune - samt Ole Bjerregård, nuværende byrådsmedlem i Syddjurs.

Grøsrødderne bestemmer

"Medlemmerne eller græsrødderne om du vil bestemmer suverænt, hvem der skal være Venstres borgmesterkandidat og heldigvis for det. Medlemmernes afgørelse kan hverken kommuneforeningens bestyrelse eller andre tillade sig at sidde overhørig," påpeger Volander, der på aftenens møde vil gøre rede for i detaljer, hvordan han vil agere, hvis det bliver ham som vinder kandidatvalget.
"Syddjurs Kommune mangler i den grad lederskab, visioner og gode bud på, hvordan vi kommer videre. Vi har reelt spildt fire år og er havnet i en økonomisk sump. Derfor venter der masser af arbejde for en ny borgmester, hvis Syddjurs Kommune skal kunne realisere det meget store potentiale, som området, borgerne og erhvervslivet besidder, men jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jeg kan bidrage til opgavens løsning sammen med et kommende byråd."

Publiceret 01 April 2009 09:39