Diskotek Play 2 spiller op til dans i Midtdjurshallen på lørdag.

Diskotek Play 2 spiller op til dans i Midtdjurshallen på lørdag.

Lyden af Gasolin til Påskebal i Midtdjurshallen

IFMs støtteforening håber at gemkomsten af et liveband til Påskeballet lørdag 4. april i Midtdjurshallen kan få et lidt ældre publikum til at gå i byen.

Af
Af Lars Norman Thomsen

IFMs støtteforening, Støtten, bakker fuldt ud op om det fælles reglement som arrangører af halballer i Syddjurs Kommune er blevet enige om sammen med kommunens ungdomskonsulenter, politi og forvaltning.
Regler, der blandt andet betyder, at du skal være fyldt 16 år, før du må betræde halgulvets dansegulv til en halfest.
"Vi er helt enige i, at det er godt med fælles regler for arrangører af halballer, og vi bakker også op om 16-årsreglen, men dog ikke til vores påskebal på lørdag, fordi vi havde fået lavet plakater og annoncer, før det nye reglement trådte i kraft, men jeg kan love, at 16 år bliver vores aldersgrænse fremover," siger Lone Baltzer, formand for Støtten.

Gasolin Jam og Diskotek Play 2

Til lørdagens fest har Støtten entreret med både et liveband, Gasolin Jam, og et diskotek, Diskotek Play 2.
"Vi håber, at et orkester kan lokke et lidt ældre publikum til halbal. Vores fester er bestemt ikke kun for det unge publikum," siger Lone Baltzer.
Hun håber, at den gamle tradition med, at halballet i Påsken var et mødested for gamle venner, der er hjemme i lokalområdet på påskeferie, kan gå en genfødsel.
"Gasolins musik er jo fra en anden tid, så mon ikke der er mange som skal ud og genopleve deres ungdom," griner Støttens formand.Stort set-up

Halballer kunne ikke køre uden, at en stor stab af frivillige er klar til tage fat og løse de mange arbejdsopgaver som er forbundet med en fest af den karakter, hvor op imod 1.000 mennesker dukker op i deres bedste tøj.
"Vi har vel 40-50 frivillige i gang både før, under og efter festen, og det er altid en fornøjelse at se, hvordan der bliver arbejdet med et stort engagement. Jeg tror alle nyder at være med, selvom der skal knokles undervejs."
Halballet starter klokken 22 og slutter klokken 04. En aflukket rygegård i tilknytning til hallen er festdeltagernes eneste mulighed for at trække frisk luft. Kommer du udenfor området, skal du løse billet påny.
"Efter at vi fik lavet en aflukket rygegård, har vi ikke længere problemer på parkeringspladsen, fordi det er blevet et uniteressant sted at opholde sig," forklarer Lone Baltzer, der også roser politiets indsats.
"Vi har et glimrende samarbejde med Østjyllands Politi som altid er talstærkt repræsenteret ved vores baller, og det har en præventiv virkning."

Publiceret 01 April 2009 12:55