Claus Wistoft er klar til at gå efter borgmesterposten i Syddjurs. Venstres medlemmer kårede ham nærmest med akklamation.

Claus Wistoft er klar til at gå efter borgmesterposten i Syddjurs. Venstres medlemmer kårede ham nærmest med akklamation.

Claus Wistoft vandt en tårnhøj pointsejr

Med 122 stemmer ud af cirka 140 mulige kunne opbakningen til den tidligere Norddjurs politiker næsten ikke være større blandt Venstres medlemmer. Claus Wistoft kan tørne ud i valgkampen som Venstres borgmesterkandidat med sikkerhed for, at baglandet tror på ham.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Et fremmøde på cirka 140 medlemmer til et opstillingsmøde anno 2009 i en kommune af Syddjurs størrelse må siges at være flot. Måske et signal om, at Venstres medlemmer tørster efter at overtage rorpinden i Syddjurs Kommune?
"Det var da godt, at vi havde lejet den store sal på Europahøjskolen til at huse de mange fremmødte," siger Finn Prang Andersen, formand for Venstre i Syddjurs, der naturligvis var imponeret og glad over det store rykind.
Glad var han naturligvis også over den store opbakning til bestyrelsens fortrukne kandidat til posten som Venstres spidskandidat, Claus Wistoft. Han fik hele 122 stemmer, medens den anden kandidat, nuværende byrådsmedlem Ole Bjerregaard, kun fik 14 stemmer. Nogle få stemmesedler var blanke.
"Opbakningen til Claus Wistoft var klokkeklar, og det er rart, at den var så klar," siger Finn Prang Andersen.En naturlig kandidat

Allerede i foråret 2008 kunne Adresseavisen Syddjurs afsløre, at stærke kræfter i Venstre arbejdede hårdt for at få kørt Claus Wistoft i stilling som borgmesterkandidat. På daværende tidspunkt var Wistoft medlem af kommunalbestyrelsen i Norddjurs. Når Wistoft allerede dengang var på dagsordenen i Syddjurs, hang det sammen med, at han havde solgt gården Søholm i Kolindsund og stod foran en flytning til en adresse i Kolind.
Venstres kommuneforenings bestyrelse var lidt i panik over udsigten til at mangle en frisk og ny kandidat, der kunne sparke hul i døren til borgmesterkontoret på rådhuset i Ebeltoft efter kommunalvalget. Borgmesterkandidaten fra valget i 2005, Richard Volander, sagde allerede nej til genopstilling på valgnatten, da slaget var tabt, og tidligere Midtdjurs borgmester Kim Dalgaard Poulsen var der ikke opbakning til på alle pladser i byrådsgruppen, fordi blandt andet Ole Bjerregaard også ville gøre et forsøg på at blive borgmesterkandidat.
I efteråret 2008 indbød bestyrelsen tre mulige kandidater, Claus Wistoft, viceborgmester Jørgen Brøgger og Ole Bjerregaard til "jobsamtale". En enig bestyrelse meldte efterfølgende ud, at Wistoft var deres mand, så medlemmernes opbakning på aftenens opstillingsmøde, var også vigtig for bestyrelsens fortsatte autoritet.

16 kandidater

På opstillingsmødet blev der valgt 15 yderligere kandidater til Venstres liste, som først bliver lukket 14 dage, før den skal være i hus. Der må være 31 kandidater på listen - fire flere end der er medlemmerne i byrådet. Sådan er reglerne.
Da Lokalavisen/Adresseavisen talte med Finn Prang Andersen over telefonen ved 22-tiden, var stemmetællingen endnu ikke afsluttet.

Følg med her på sitet torsdag, hvor vi offentliggør Venstres foreløbige 16 kandidater.

Publiceret 01 April 2009 07:00