10. klasse ved Checkpoint Charlie, den nok den mest kendte af grænseovergangene mellem Øst- og Vestberlin, mens byen var delt 1945-1990.

10. klasse ved Checkpoint Charlie, den nok den mest kendte af grænseovergangene mellem Øst- og Vestberlin, mens byen var delt 1945-1990.

10. klasse fra Ryomgård Realskole i Berlin

Eleverne fra 10. klasse ved realen i Ryomgård er netop vendt hjem fra Berlin.

Af
Af Anette Bonde

10. klasse fra Ryomgård Realskole er netop vendt hjem efter en uges lejrskole i Berlin. De oplevede den tyske hovedstad med et væld af seværdigheder, et sus af historie og lidt forårssne!
Eleverne var blandt andet på det jødiske museum, hvor en del af gulvet er belagt med små jernplader formet som ansigter - et symbol på overgrebet på jøderne under nazitidens Tyskland.
"Det var en speciel oplevelse med lyden af metal mod metal", fortæller lærer Thomas Lynge Sandegaard.
Den gamle grænseovergang mellem Øst- og Vestberlin, Check Point Charlie blev også besøgt, ligesom eleverne også fik et kig på den gamle byport Brandenburger Tor.
Endvidere var eleverne i operaen. De var hjemmefra blevet klædt på til oplevelsen af sangeren Trygve Bjerkø, og de var således forberedt på, hvad de blev 'udsat' for. I Staats Oper så og hørte eleverne "Don Giovanni" med musik af Mozart, og trods den fælles indføring i operaens verden, efter oplevelsen efter sigende et meget forskellige indtryk hos eleverne.

Publiceret 01 April 2009 13:06