Dan Jørgensen, socialdemokratisk spidskandidat ved valget til Europa Parlamentet, krydser klinger med...

Dan Jørgensen, socialdemokratisk spidskandidat ved valget til Europa Parlamentet, krydser klinger med...

Morten Løkkegaard og Dan Jørgensen diskuterer EU på Europahøjskolen

To unge kandidater til det kommende valg til Europa Parlamentet søndag 7. juni fortæller om deres visioner for Europa ved et møde på Europahøjskolen onsdag 25. februar.

Af
Af Lars Norman Thomsen

En kendis fra Venstre og en måske kommende socialdemokratisk toppolitiker krydser klinger ved et debatarrangement på Europahøjskolen i Rønde onsdag 25. februar.
Venstres Morten Løkkegaard og Socialdemokratiets Dan Jørgensen stiller begge op til det forestående valg til Europa Parlamentet søndag 7. juni, hvor vi i Danmark både skal stemme om ændring af tronfølgeloven samt stemme 13 medlemmer ind i Europa-Parlamentet .
Valg af medlemmer til Europa-Parlamentet afholdes hvert femte år i EU's medlemsstater. Ved valget den den 4.-7. juni 2009 skal der i EU vælges 736 medlemmer til Parlamentet for perioden 2009 - 2014.

...Morten Løkkegaard, der stiller op for Venstre i Aarhus og på Djursland, men naturligvis er på valg i hele landet.

...Morten Løkkegaard, der stiller op for Venstre i Aarhus og på Djursland, men naturligvis er på valg i hele landet.

En tung arv

Dan Jørgensen har allerede sæde i EU Parlamentet og er ved det kommende valg udset til at løfte opgaven efter tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen som partiets spidskandidat. Et signal om, at Jørgensen har gjort det godt hidtil, men også at partitoppen har tillid til, at der er stemmer i ham.
Morten Løkkegaard, tidligere DR-journalist og solid ankermand på DRs Søndagsavisen, er endnu en af mange tidligere journalister fra fjernsynsmediet som har brugt mediet som springbrædt til en mulig politisk karriere.
Løkkegaard debuterer i politik ved det kommende valg, hvor Venstres forhåbninger dog i første omgang knytter sig til spidskandidaten, tidligere folketingsmedlem Jens Rohde.
Europahøjskolens forstander Erik Boel, landsformand for Den Danske Europabevægelse og medlem af Atlantsammenslutningens Repræsentantskab, vil fungere som ordstyrer ved debatmødet, der begynder klokken 19. Alle er velkomne.

Publiceret 12 February 2009 15:25