Hovedgaden i Allingåbro er stadig plaget af larm og fart om aftenen. Foreninger og private vil nu hjælpe hinanden for at gøre noget ved det. Arkivfoto.

Hovedgaden i Allingåbro er stadig plaget af larm og fart om aftenen. Foreninger og private vil nu hjælpe hinanden for at gøre noget ved det. Arkivfoto.

Komité i Allingåbro vil dæmme op for fart-uvæsen

En komité er undervejs for at forsøge at sætte en stopper for fartbøllerne, der særlig om aftenen har været en plage på Hovedgaden i Allingåbro.

Af
Af Anette Bonde

Beboere og andre, der færdes på Hovedgaden i Allingåbro, har i perioder været irriterede over knallerter og biler, der om aftenen bruger Hovedgaden i Allingåbro som racerbane. Meldinger lyder, at det larmer og det er utrygt at færdes på hovedstrøget.
Handelsstandsforeningen drøftede det for nogle måneder sigen, og det blev besluttet at nedsætte et udvalg til at få konkretiseret, hvor omfattende problemet er og dernæst finde løsninger til at gøre noget ved det.

Private tilbyder at være med

Siden er der kommet yderligere skub i sagen. To beboere, Bettina Buhl og Benno Blæsild, der bor centralt i Allingåbro, har henvendt sig med et tilbud om selv at gå med i arbejdet. De har foreslået, at der nedsættes en komité, som udelukkende tager fat på trafik-uvæsenet på Hovedgaden og tager konkrete initiativer til at løse det.
Ulrik Bach, Bacheriet, og medlem af handelsstandsforeningen, er glad for parrets initiativ og vil selv gå med i komitéen som repræsentant for handelsstandsforeningen. Borgerforeningen har generalforsamling 24. februar, og her vil man ligeledes vælge en repræsentant til komitéen.

Publiceret 06 February 2009 07:00