Reno Djurs vil have de gamle mobiltelefoner på genbrugsstationen og ikke i skraldespanden i hjemmet.

Reno Djurs vil have de gamle mobiltelefoner på genbrugsstationen og ikke i skraldespanden i hjemmet.

Gamle mobiltelefoner bliver lodsedler

Reno Djurs vil farlige tungmetaller til livs. Derfor kan unge på Djursland vinde en ny mobiltelefon ved at indlevere gamle og brugte mobiltelefoner til Reno Djurs.

Af
Af Martin Schultz

Gamle mobiltelefoner er en tikkende miljøbombe. Og hvis Djursland følger landsgennemsnittet, er der gennem de seneste tre år årligt blevet kasseret omkring 20.000 mobiltelefoner. Mange af de mobiltelefoner ligger sikkert stadig rundt i hjemmene og udgør en mulig miljørisiko. Derfor skal de nu samles ind. I mange gamle mobiltelefoner findes de mest farlige tungmetaller kviksølv, bly og cadmium. ”Vi skal ikke udsætte naturen og dermed os selv for de giftige metaller. Derfor er det vigtigt, at de brugte telefoner ender på genbrugsstationen og ikke skraldespanden,” siger civilingeniør Peter Madsen, Reno Djurs.

Lodtrækning om ny populær mobiltelefon

Reno Djurs’ nye indsamlingskampagne er direkte rettet imod de unge. De har muligheden for at vinde den nye populære Nokia 5310 Xpress Music med MD-8 højtalere. ”To gange hver måned frem til 1. juni trækker vi lod om denne populære mobil blandt alle de involverede mobiltelefoner,” fortæller Peter Madsen. Den første lodtrækning sker 15. februar. Alle kan være med i konkurrencen, selvom Reno Djurs i kampagnen henvender sig direkte til de unge. ”De unge forbruger flest telefoner. Så jo før de indleverer og jo flere de kommer med, jo flere chancer har de for at vinde.” På Reno Djurs’ hjemmeside kan man møde ”Tungmetalbanden” Kviksølv, Cadmium og Bly og lære mere om konkurrencen og hente det materiale, man skal bruge for at deltage.

Fakta om brugte mobiltelefoner

Der er 6,2 mio. mobilabonnementer i Danmark eller 114 pr. 100 indbyggere. Det er 400.000 flere abonnementer siden 1/1 2007. Der blev solgt 1,8 mio. mobiltelefoner 2007. 1,4 mio. telefoner er taget ud af drift i 2007.

Publiceret 01 February 2009 12:49