Maleren Ulla Lundsgart finder inspiration i naturen og blomsternes verden.

Maleren Ulla Lundsgart finder inspiration i naturen og blomsternes verden.

Årets første udstilling på Baunhøj Mølle

Kunstneren Bent Winkler er kendt som landets dygtigste pilefletter og kurvemager. I Baunhøj Mølle i Grenaa udstiller han malerier og pileflet sammen med maleren Ulla Lundsgart

Af
Af Martin Schultz

Den første udstilling i år i Baunhøj Mølle i Grenaa har fernisering fredag 6. februar kl. 17. Det bliver en udstilling med både malerier og pileflet af to kunstnere fra lokalområdet. Både Ulla Lundgart og Bent Winkler bor i Trustrup området, og er en del af det spirituelle fællesskab Munach, som har trukket en stor kreds af kreative mennesker til området. Bent Winkler er en højt anerkendt pilefletter, som udfører kurve, land art, skulpturer og hegn. Han har siden 1987 udstillet i ind- og udland og har kunnet sælge sine kurve som unikke kunstværker. Han afholder også kurser i flet, hvor dagene begynder med meditation, som sætter fokus på fællesskab, arbejdsro, åbenhed, vågenhed og præcision.

En malende kurvemager

Bent Winkler er desuden på det seneste også begyndt at udstille sine koloristiske billeder. ”Jeg arbejder med naturens uendelige enkelthed, forsøger at se og mærke dens struktur, storm, rytme og stilhed. Jeg samler ind af dens overskud, løfter det med min kreativitet, for at give det videre til mennesker, som ser og glædes ved det.

En moderne romantisk guldaldermaler

Maleren Ulla Lundsgart finder sin inspiration i naturen og er optaget af at se og formidle virkeligheden og vores opfattelse af virkeligheden. I mange år har motivverdenen været blomster. Glæden ved blomster har været en vej ind i maleriets muligheder og virkemidler. Inspirationen fra blomsterne og naturen har i sommeren 2008 ført Ulla Lundsgart i en ny retning. ”Jeg er begyndt at male himlen og jorden og deres indbyrdes forhold. Og så er jeg begyndt at portrættere det, som er endnu mere udtryksfuldt end blomster, nemlig mennesker,” siger Ulla Lundsgart. Udstillingen i Baunhøj Mølle slutter 8. marts.

Publiceret 01 February 2009 10:34