Ole Frimer har for engangs skyld ikke langt til koncertstedet, når han fredag giver koncert på Ryomgård Hotel.

Ole Frimer har for engangs skyld ikke langt til koncertstedet, når han fredag giver koncert på Ryomgård Hotel.

Ole Frimer spiller blues på Ryomgård Hotel

Med sig på Ryomgård Hotel fredag aften har Ole Frimer sin trio bestående af bassisten Jesper Bylling og trommeslageren Nils Bo Poulsen.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Når Ole Frimer, 53, går på scenen fredag aften på Ryomgård Hotel, er han faktisk lidt på hjemmebane, idet den rutinerede musiker for nogle år siden købte hus i Ryomgård for at komme tættere på naturen sammen med sine kone og et hold tvillingedøtre.
Midtdjurs Musikforening har engageret hans trio, hvor han spiller sammen med bassist Jesper Bylling, som har spillet med blandt andre Allan Olsen, Johnny Madsen, Rock Nalle, Ken Gudman og Knut Henriksen. Trioen fuldendes af Nils Bo Poulsen, der er konservatorieuddannet trommeslager og percussionist. Han har i årevis været en fast del af det ålborgensiske bluesmiljø, men har arbejdet med og indspillet plader indenfor genrer der spænder fra pop-rock til blues.
Det er et rent nordjysk hold, Ole Frimer Trio. Frimer er som Niels Bo Poulsen, oprindeligt fra Aalborg, og Jesper Bylling stammer fra Terndrup.
Inden koncerten er det muligt at spise på hotellet og blive ladet op, før musikken spiller.

Manden i midten, Ole Frimer, har Jesper Bylling (tv) med på bas og Niels Bo Poulsen (th) med på trommer.

Manden i midten, Ole Frimer, har Jesper Bylling (tv) med på bas og Niels Bo Poulsen (th) med på trommer.

Næsten en legende

Frimer begyndte sin musikalske karriere som seksten årig i Ålborg, hvor han var guitarist og bassist i et blues- og soulband. Som 20 årig rejste han til Århus for at læse biologi, og i 1979 kom han med i bluesbandet Jensen band. Ved siden af spillede han i folk og blues trioen FBN.-Trio.
Frimer dannede sit eget band i 1983, Blues Pickin', og begyndte selv at komponere numre. Udover at turnere spillede Blues Pickin' hver uge på Fatter Eskil i Århus, hvor adskillige unge bluesmusikere i tidens løb har siddet med hos Frimer og hans band.
I 1987 spillede blues Pickin' sit sidste sæt, og i 1988 dannede Ole Frimer og hans bassist Jørgen Nielsen blues kvartetten Frimer Band. Det var sammen med pianisten Michael Perbøll og trommeslageren Esben Bach. Bandet udsendte sit første album i 1990. Esben Bach har også rødder på Djursland. Han stammer fra Ørum Djurs.
Senere begyndte Frimer at spille med tre medlemmer af et af Århus-scenens største bluesbands, Shades of Blue. Den ferme guitarist Uffe Steen, bassist Morten Brauner og trommeslager Esben Bach. Bandet kaldte sig The Århus Allstars og udsendte i 1998 sit første album, Live in Århus. Siden kaldte de sig The Blue Junction, og det er med dette band, at Ole Frimer sidste år opnåede en pris i Danish Award. Blue Junction blev vinder i kategorien Årets Danske Blues Album for albummet Live - out of love.
Ole Frimer fuldførte sideløbende med den musikalske karriere sit biologistudie på Aarhus Universitet, hvor han sluttede af med at fuldføre et phd-studie.

Peter Thorup

Med til historien hører også, at Frimer har haft et frugtbart samarbejde med nu afdøde Peter Thorup. Denne fremragende guitarist og sanger, der også tog nogle afstikkere til den danske popscene, døde i 2007, men inden da nåede Frimer/Thorup at udsende en julesingle i 2005 og en live-cd i 2006.
Ole Frimer fuldførte sideløbende med den musikalske karriere sit biologistudie på Aarhus Universitet.

Publiceret 28 January 2009 04:00