Beboerne i Idom-Råsted indviede i 2008 idræts- og kulturcentret Plexus, der har kostet 22 mio. kroner.

Beboerne i Idom-Råsted indviede i 2008 idræts- og kulturcentret Plexus, der har kostet 22 mio. kroner.

Landsbypris går sandsynligvis uden om Nørager

Det er ikke Nørager, der er topkandidat til Region Midtjyllands landsbypris 2008. De to landsbysamfund Idom og Råsted sydvest for Holstebro er blevet indstillet til prisen.

Af
Af Anette Bonde

Det bliver sandsynligvis Idom-Råsted, der kan kalde sig midtjysk mester i landsbyudvikling. Således har Vækstforum for Region Midtjylland på sit møde mandag indstillet til Regionsrådet, at de to landsbysamfund, der har slået pjalterne sammen og fået deres område til at blomstre, modtager Region Midtjyllands Landsbypris 2008. Det sker i skarp konkurrence med 11 øvrige små, heriblandt altså Nørager.

Stærkt samarbejde

Regionsrådsformand Bent Hansen, der også er formand for Vækstforum fremhæver, at beboerne i Idom-Råsted viser veje til at gøre landsbyområder interessante at bo og drive virksomhed i.
¿De har demonstreret, hvordan deres stærke samarbejde kan tiltrække tilflyttere, skabe nye arbejds­pladser, udvikle nye løsninger på privat og offentlig service - kort og godt gøre dem til mestre i landsby­udvikling¿,.
Landsbyprisen er på 150.000 kroner.

Befolkningstilvækst

De 1.050 borgere i Idom og Råsted har gennem de seneste år etbleret fælles faciliteter til idræt, kultur, dagpasning, skole og dagligvareindkøb.
Blandt de resultater, som borgerne selv nævner, er at områderne i 2008 har haft den største befolkningstilvækst blandt samtlige landsbyer i Holstebro kommune, at skolen har det højeste elevtal i 50 år, at byggeaktiviteten i 2008 var større end nogensinde før, og at man i 2008 kunne indvie idræts- og kulturcentret Plexus, der har kostet 22 mio. kroner.

Udver Nørager og Idom-Råsted var følgende landsbyer indstillet til prisen:
Daugaard indstillet af LAG Hedensted, Studsgård af LAG Herning, Engesvang indstillet af LAG Ikast-Brande, Bøvling, Fjaltring-Trans og Ferring indstillet af LAG Lemvig, Asferg klyngen indstillet af LAG Randers, Faster, Astrup, Ejstrup og opland indstillet af LAG Ringkøbing-Skjern, Vrads Indstillet af LAG Silkeborg, Lihme indstillet af LAG Skive, Humlum indstillet af LAG Struer og Rødding indstillet af LAG Viborg.

Publiceret 27 January 2009 08:20