Bentley lancerer snart en model, der kan køre på bioethanol. Det oplyste englænderne på et pressemøde i Detroit.

Bentley lancerer snart en model, der kan køre på bioethanol. Det oplyste englænderne på et pressemøde i Detroit.

Bentley løfter sløret for biostrategi

Engelske Bentley investerer for at deres motorer kan køre på bioethanol

Af
Af Christian Schacht

Detroit

Engelske Bentley oplyste i Detroit, at man har planer om, at hele bilflåden skal kunne køre på bioethanol. Investeringerne er betydelige, ifølge Bentley selv.

"Vi vil snart introducere vores første model, der kan køre på bioethanol, og den vil få premiere på biludstillingen i Geneve til marts," sagde Stuart McCullough, som er bestyrelsesmedlem i Bentley. Han peger på, at biobilen skal være tro mod Bentley-traditionen, og at den første bil kommer i handlen senere i år.


"Den skal ikke kun have samme ydelse, som man kan forvente af en Bentley, den hjælper også os selv med at tænke langsigtet, når det gælder brændstofleverancer og CO2-udslip. Og inden 2012 vil man præsentere en hel stribe af modeller, der kører på det alternative brændstof," siger han.


Frem til nu har det kun været Bentleyer i den engelske nationale racerfarve, british racing green, som har været grønne. Bentley solgte 7604 biler i 2008, ifølge egne tal. USA-afdelingen har været særligt hårdt ramt af finanskrisen, som har kostet en salgsnedgang på 32 procent indtil videre.


redaktion@pola.dk

null

Publiceret 23 January 2009 03:00