Om to uger kender Nimtofte Apotek sin fremtid. Lægemiddelstyrelsen overvejer lige nu, hvad der skal ske efter, at det ikke er lykkedes at få en ny apoteksstruktur for et stort område af Djursland til at falde på plads.

Om to uger kender Nimtofte Apotek sin fremtid. Lægemiddelstyrelsen overvejer lige nu, hvad der skal ske efter, at det ikke er lykkedes at få en ny apoteksstruktur for et stort område af Djursland til at falde på plads.

Afklaring om ny apoteksstruktur inden for de næste to uger

Lægemiddelstyrelsen overvejer lige nu om der skal pilles ved det forslag, der ligger til ny apoteksstruktur for et stort område på Djursland som både har betydning i Norddjurs og Syddjurs Kommuner.

Af
Af Lars Norman Thomsen

I to omgange har Lægemiddelstyrelsen forgæves forsøgt at finde en interesseret bevillingshaver til at løfte opgaven med at få en ny apoteksstruktur for et stort område af Djursland på plads.
Hovedtankerne har været, at Ørsted Apotek skal være hovedapotek i den ny struktur, Ryomgård skal huse en apoteksfilial og Kolind og Auning hver et apoteksudsalg. Nimtofte Apotek nedlægges, og i stedet oprettes et medicinudleveringssted i byen.
Sektionsleder Kim Helleberg, Lægemiddelstyrelsen, siger, at man i styrelsen lige nu er i gang med de endelige overvejelser om, hvad der skal så skal ske, når det nu i to omgange ikke er lykkedes at finde en bevillingshaver.
"Jeg kan ikke sige noget om vores overvejelser, men jeg vil mene, at vi er klar til rykke i løbet af to uger," lover Kim Helleberg.

Ren spekulation

- Når der tilsyneladende ikke er den store interesse for at overtage den ledige bevilling, tror du så det skyldes, at det økonomiske grundlag er for dårligt?
"Det tør jeg slet ikke udtale mig om. Det vil være ren spekulation at sige, at det er grunden," siger Kim Helleberg.
- Der er tre andre hovedapoteker på Djursland - i Hornslet, Ebeltoft og Rønde - kan det tænkes, at I overvejer en løsning sammen med et eller flere af de nævnte?
"Igen, jeg vil ikke fortælle noget om vores overvejelser, men kun sige, at det er helt normal praksis, at vi efter to jobopslag om en ledig bevilling, som det ikke lykkes at besætte, går ind og vurderer, hvad der så er af muligheder, men som sagt om to uger er vi klar til at fortælle, hvordan musikken spiller".
Hvis Lægemiddelstyrelsen overvejelser munder ud i, at der skal pilles væsentligt ved forslaget til ny struktur, bliver det op til sundhedsminister Jakob Axel Nielsen at godkende ændringerne.

Publiceret 23 January 2009 10:21