Piraten er af rutschebaneentusiaster verden over blevet kåret som den femte bedste rutschebane i verden.

Piraten er af rutschebaneentusiaster verden over blevet kåret som den femte bedste rutschebane i verden.

Piraten kåret til verdens femte bedste rutschebane

600 rutschebaneentusiaster verden over har Piraten i Djurs Sommerland på en femteplads blandt verdens 400 bedste rutschebaner.

Af
Af Anette Bonde

Djurs Sommerland har fået en anerkendelse for sin seneste investering, rutschebanen Piraten, der blev indviet i 2008. I en sammenlignende undersøgelse, foretaget af mere end 600 rutschebaneentusiaster over hele verden, indtager Piraten nemlig en femteplads blandt verdens 400 bedste rutschebaner.
Rutschebanen kostede 55 mio. kroner.

En halv mio. gæster i 2008

Direktør for Djurs Sommerland Henrik B. Nielsen er selvfølgelig meget glad for placeringen. Han oplyser, at det ikke alene er rutschebaneentusiaster, der synes godt om banen. Den har også været med til at lave ny publikumsrekord på over en halv million gæster i 2008 og 40.000 solgte sæsonkort.
Den nye anerkendelse kommer oven i, at forlystelsesparken på Djursland i 2008 blev tildelt status som femstjernet attraktion af organisationen Danske Turistattraktioner og dermed opnåede det eftertragtede certifikat "helstøbt attraktion på internationalt niveau". Det er en titel, som hidtil kun er overgået tre andre danske forlystelsesparker.

Nye forlystelser

Den kommende sæson i Djurs Sommerland starter 8. maj, og gæsterne kan igen se frem til nye forlystelser. Piratland udbygges med to nye forlystelser, nemlig Piratfisken og Det Skøre Kompas. I Piratfisken kommer gæsterne på en sejltur, mens Det Skøre Kompas er en forlystelse, der giver gæsterne en oplevelse af at sejle rundt på store, sjove bølger. De er begge familieforlystelser, hvor også familiens mindre børn kan lege med.
Derudover laves en grøn oase med borde og bænke samt et klatrebjerg, der består af en 6,5 m høj gummidug med indbyggede klatregreb og en rutschebane.
Investeringerne i de nye forlystelser beløber sig til cirka 15 mio.

Publiceret 22 January 2009 08:49